0172SPORT, Boy Vork

Drie strafschoppen beslissen DWO – Nieuwkoop

Zoetermeer | Nieuwkoop heeft de prima seizoensstart op bezoek bij DWO geen passend vervolg kunnen geven. Waar het een week eerder Alphia verraste was de ploeg van Manfred van den Bosch vooral in de beginfase niet bij de les. Pas toen het 1-0 achterkwam werd men wakker tegen het gretig counterende DWO, dat door de tweede winst op rij nu samen met VVSB en Lugdunum de verrassende lijstaanvoerder is.

‘We hebben de wedstrijd duidelijk in het eerste kwartier verloren’, begint aanvoerder Joris Verweij zijn analyse. ‘De inzet die er vorige week tegen Alphia wel was, ontbrak het eerste kwartier. Hierdoor kon DWO gevaarlijk worden door de snelle en behendige buitenspelers.’ Die behendige spelers waar Verweij aan refereert kregen veel ruimte en maakten hier dankbaar gebruik van in de openingsfase. DWO kwam zodoende in het spel en trok de wedstrijd naar zich toe. Zeker toen de thuisploeg na een klein kwartier een strafschop kreeg na een (slimme) valpartij na licht contact tussen een DWO-aanvaller en Verweij. Thomas Boekestein moest zich gewonnen geven op de inzet van Jean Piere Nocento en zo keken de oranjehemden al vroeg tegen een terechte achterstand aan.
‘Misschien hadden we dit wel nodig want vanaf dat moment werden we pas wakker voor mijn gevoel en kwamen we beter in ons spel’, vervolgt de captain in Nieuwkoopse dienst. DWO zakte in en dit was mede te danken aan het veldspel van de bezoekers dat een paar prima kansen creëerde maar steeds vond de DWO-doelman op zijn weg. DWO beperkte zich in deze fase tot countervoetbal, was daarmee dreigend maar Boekestein en de Nieuwkoop-defensie wisten de uitbraken steeds in de kiem te smoren.

‘De inzet die er vorige week tegen Alphia wel was, ontbrak het eerste kwartier’

Joris Verweij | Aanvoerder Nieuwkoop

De tweede helft ging Nieuwkoop wederom op zoek naar de gelijkmaker, waar DWO bleef loeren op een verdubbeling van de score. Beide ploegen kwamen verdedigend gezien niet veel in de problemen waardoor de wedstrijd leek af te stevenen op een overwinning voor de Zoetermeerders met de kleinst mogelijke marge. Vijf minuten voor tijd kreeg Nieuwkoop echter dé kans om Zoetermeer met een punt in de tas te verlaten toen het ook vanaf elf meter mocht aanleggen na een wederom makkelijk gegeven strafschop na vermeend hands binnen de beruchte lijnen. Het vizier van Boy Vork stond echter niet geheel scherp en hij schoot het speeltuig naast het vijandig doel en bewees zijn ploeg daarmee geen goede dienst.
In de allerlaatste seconde wees de man in het zwart voor de derde keer die middag naar de stip en weer was er reden tot discussie. Tim Bosma verdedigde buiten het strafschopgebied met een keurig getimede sliding op de bal maar de leidsman zag er een overtreding in én constateerde dat dit binnen het zestienmeter gebied gebeurde. Nocento was inmiddels gewisseld waardoor Chadion Melfort plaats nam achter de bal en de eindstand op 2-0 bepaalde.

‘Over de gehele wedstrijd gezien had een gelijkspel, denk ik, terecht geweest. We verliezen hier dus gewoon punten en dat mogen we onszelf aanrekenen. Het eerste kwartier was bepalend, we stonden duidelijk niet ‘aan’, een andere verklaring heb ik er niet voor’, besloot Verweij.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw, Daan Zuijdervliet, Joris Verweij ©, Sem Meertens (75. Tim Bosma); Stan Boekel (60. Sam Vijfhuizen), Jeffrey van Lith (80. Dirk van den Haak), Chiel Groenewoud, Boy Vork; Mike van Schie, Thijs van der Zon

Archieffoto Kees Verhaar: Boy Vork bewees zijn ploeg geen goede dienst

Teleurgesteld Nicolaas Boys blijft met lege handen achter

Interview Arjan van der Laan | Altior – DOSR