Doe jij mee met de Jeugdtriathlon van Nieuwkoop?

Nieuwkoop | Zaterdag 18 september organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop voor de derde keer een Jeugdtriathlon. Dit jaar voor kinderen van 7 t/m 14 jaar oud. Vereiste is dat de deelnemers een zwemdiploma en een eigen fiets hebben.

De Jeugdtriathlon heeft als doel de jeugd een ervaring te geven met duursport en steunt daarnaast jaarlijks een goed doel gericht op het welbevinden van kinderen. Deze editie is dat Jeugdfonds Sport & Cultuur. De Jeugdtriathlon is een prestatie-evenement dat bestaat uit de drie onderdelen: zwemmen (zwembad De Wel), fietsen en hardlopen. Finish is op het evenemententerrein in Nieuwkoop, waar een dag later de deelnemers van het Nederlands Kampioenschap Triathlon ook finishen.

  • 7, 8, 9 en 10 jaar: 75m zwemmen, 5 km fietsen, 1,25 km hardlopen
  • 11, 12, 13 en 14 jaar: 125m zwemmen, 10 km fietsen, 2,5 km hardlopen

Als je mee wil doen, schrijf je dan in via de website www.triathlon-nieuwkoop.nl/jeugdtriathlon. Kosten voor deelname zijn €4,- en belangrijk is dat elke deelnemer een helper aanlevert om de deelnemers veilig over het parcours te kunnen laten zwemmen, fietsen en lopen.

In de weken voor de Jeugdtriathlon is er een zwem- en loopclinic, om kennis te kunnen maken met die twee onderdelen. De zwemclinic zal op vrijdag 27 augustus van 13:30 – 14:30 uur plaatsvinden in Zwembad de Wel en de loopclinic is op vrijdag 3 september van 19:00 – 20:30 uur bij SV Nieuwkoop. Deze clinic wordt gegeven door Triathlon-bondscoach Rik van Trigt en fitcoach Lia van Trigt.

Foto: ©Triathlon Nieuwkoop

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Vive Le Tour

Nicolaas Boys ingedeeld bij NSV’46, Sportief en Zevenhoven