0172SPORT, Dirk van den Haak, Moordrecht, vv Sportief

Dirk van den Haak maakt na rust het verschil bij Sportief

Moordrecht | Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel evenveel punten het kon dus alle kanten op. In een bij vlagen rommelige wedstrijd bleek Sportief veel sterker dan thuisploeg Moordrecht en liep het na rust uit tot een knappe 0-3 overwinning.

Sportief begon goed aan de wedstrijd en creeerde zijn eerste kans al vanuit de aftrap. Tosca Wens stuurde Florian Nieuwkoop diep maar zijn voorzet kon voor het doel net niet in een doelpunt worden omgezet door Kevin Haak.
De bezoekers hadden het veldoverwicht maar goed gevoetbald werd er niet. Na een kwartier dacht men op voorsprong te komen maar een laat vlagsignaal zette een streep door de treffer van Wens. Na een klein half uur was het dan toch raak. Justin Verkerk tikte een harde voorzet van Haak binnen. Moordrecht was niet bij machte het Sportief lastig te maken en creëerde voor de rust weinig tot niks. Sportief verzuimde om met een ruimere marge de kleedkamer op te zoeken.

‘Iedereen fit? Mooi, dan wissel ik drie keer!’

Cor Stoof | Trainer Sportief

In de rust greep trianer Cor Stoof hard in en deed dit op kenmerkende wijze. Bij de vraag of iedereen fit was werd eenstemmig geknikt waarop de Utrechter zei: ‘Mooi dan wissel ik drie keer!’. Dirk van den Haak was, na een week griep, één van de invallers en liet na rust zien dat zijn gif en energie node gemist werd de eerste helft.
Op aangeven van Van den Haak maakte Wens na een uur spelen de tweede treffer wat de wedstrijd besliste. Moordrecht dat veel op buitenspel speelde zag met nog tien minuten op de klok één van deze buitenspelvallen rond de middenlijn lelijk mislukken wat Van den Haak een vrije doorgang bood. Hij overbrugde veertig meter en rondde vervolgens koeltjes af. Dit betekende tevens de uitslag ondanks de nog grote kansen. Zo had onder andere Justin Verkerk zijn vizier niet op scherp staan. ‘We hadden vandaag misschien met wel 7-0 moeten winnen gezien de kansen, maar we waren niet scherp in de afronding’, aldus aanvoerder Tosca Wens. Sportief moet het nog altijd stellen zonder clubtopscorer Stijn Molenaar maar deed al met al zeer goede zaken en steeg op de ranglijst.