sv Nieuwkoop, Van Nispen, 0172SPORT

Nieuwkoop recht te laat de rug na zeer onrustige week

Nieuwkoop | Op Sportpark de Dulen was het de afgelopen week uiterst onrustig geweest hetgeen verre van de ideale voorbereiding was. En dan kwam ook nog koploper Van Nispen op bezoek…

Zonder er al te diep op in te gaan is er op donderdagavond na de training een gesprek geweest tussen Sebastiaan van der Voorn, Jeffrey Pieterse en Dorus Boddeke, de trainer en het bestuur. Dit gesprek is helaas voor alle betrokken partijen geëscaleerd, wat er toe heeft geleid dat Van der Voorn niet langer welkom meer is in de Nieuwkoop-selectie. Pieterse heeft zich vervolgens op vrijdag solidair verklaard aan Van der Voorn en zodoende heeft Strating twee absolute basisspelers minder tot zijn beschikking. Deze hele affaire kent eigenlijk alleen maar verliezers.

Ook aanvoerder Jeffrey van Lith ontbrak wegens een schorsing dus was het puzzelen voor Strating in aanloop naar de wedstrijd tegen de aanstaande kampioen. Op de bank namen o19-spelers Robin Voorend en Sem Meertens plaats, die beide in actie moesten komen en een zeer goede indruk achterlieten.

Al in de derde minuut kwam Nieuwkoop op achterstand toen Jon-Joost Cornelissens middels een mooie stift Thomas Boekenstein verschalkte. Na negen minuten moest Strating noodgedwongen zijn eerste wissel toepassen; Volkert Hoogendoorn kon niet verder en werd vervangen door Frank Veelenturf die de spitspositie mocht invullen, Sam Vijfhuizen zakte hierdoor een linie. In de twintigste minuut werd het al 0-2 op de Dulen en was ook de tweede wissel een feit. Ook Gareth Rowlands raakte geblesseerd en Voorend mocht hem vervangen.
Nieuwkoop had het zeer lastig de eerste helft tegen een slim en geroutineerd Van Nispen dat veelal de lange bal speelde, van daaruit gevaarlijk werd en zelf achterin niks weggaf. Nog voordat er een half uur gespeeld was lag de bal voor een derde keer achter Boekenstein en leek het een hele zure middag te gaan worden. ‘Tactisch kun je wel eens een steek laten vallen in het veld en dan is het aan mij om dit weer te repareren maar vandaag lieten we het de eerste helft op strijd afweten. Dat mag niet en zeker niet tegen een ploeg als Van Nispen. Toen het zo snel 0-3 werd vreesde ik wel dat het een zware middag ging worden.’

‘Tactisch kun je wel eens een steek laten vallen maar we lieten het op strijd afweten’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

De 0-3 was tevens de ruststand en Strating moet iets gezegd hebben wat is aangekomen want de tweede helft keerde er een heel ander Nieuwkoop terug binnen de lijnen.
Al snel in de tweede helft bracht Strating ook zijn laatste wissel in. Sem Meertens maakte zodoende zijn debuut en verving Hein Bosma. Meertens leek geen podiumvrees te kennen en speelde een uitstekende wedstrijd tot groot genoegen van zijn trainer. ‘Het is mooi om te zien dat de O19-junioren zich zo gemakkelijk inpassen in het eerste. Sem is geweldig ingevallen. Hij maakte zijn debuut en liet met een aantal stevige duels zien niet bang te zijn en voorzag de ploeg van extra energie met zijn inzet en scherpe voorzetten’.

Van Nispen liet Nieuwkoop voetballen en de oranjehemden wisten hier wel raad mee. Er werd sterk gespeeld en steeds meer mogelijkheden deden zich voor. Na iets meer dan een uur gaf Dennis Boer met zijn achttiende seizoenstreffer de thuisploeg weer wat hoop.
Diezelfde Boer was even later dichtbij de volgende treffer, maar zijn vrije trap werd uit de korte hoek getikt. Nieuwkoop bleef combineren, was voetballend de betere partij en verkleinde de marge in de zeventigste minuut tot één. Boy Vork vond de bal voor zijn voeten en schoot binnen. Het kon weer en dat geloof was ook zichtbaar op het veld, want nog geen minuut later had de gelijkmaker er al in moeten liggen. Veelenturf lobde de bal echter slap in de handen van de keeper. In de laatste tien minuten probeerde ook Voorend het nog en ook de bezoekers kregen nog wat kleine mogelijkheden, maar allen vonden het net niet.

Nieuwkoop verloor dus uiteindelijk nipt met 2-3 van de koploper, maar er had op basis van de tweede helft zeker meer in gezeten. Een gelijkspel was gezien het wedstrijdbeeld terecht geweest.