André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De Zeister ziekte…

Wellicht hebben de maatregelen van de drie ministers en de premier de Utrechtse Heuvelrug nog niet bereikt en is de postduif vermoedelijk neergeschoten aan de rand van het Zeister bos. Misschien wil een willekeurige voorbijganger het kokertje bevrijden van het pootje van het arme beestje, zodat men tóch het nieuws van 23 maart alsnog tot zich kan nemen…

Was het verbazing, verwondering of ergernis na het lezen van het statement van de almachtige bondsbestuurders, die zowel de amateur- als de proftak onder hun warme vleugels hebben? Het zal een combinatie van dit alles zijn. Op de dag dat men verkondigt dat de Olympische Spelen een jaar worden verplaatst verkondigt de KNVB doodleuk dat de eerdere Corona-maatregelen onveranderd blijven. Voor de goede lezer betekent dit dus dat we vanaf 6 april weer vrolijk aan de bal kunnen dribbelen, onze wedstrijdjes kunnen spelen en weer een échte competitie kunnen gaan afronden. Heerlijk toch?!

‘Er is maar één oplossing in plaats van drie: Schrap alle resultaten’

André heeft een duidelijke mening

Ik probeer nu voor u een beeld te schetsen van hoe zo’n wedstrijd eruit komt te zien:

De trainer heeft alvast zijn strijdplan in de groepsapp gegooid en individueel wat meer details naar een speler verzonden. Eindelijk is het zó ver: We kunnen per tweetallen de kleedkamer in. Bij een uitwedstrijd mag ieder met zijn eigen auto of fiets. Verdedigen doen we op anderhalve meter afstand. Een muur bestaat uit één persoon. Na afloop moet een ieder voor zijn eigen hachje zorgen omdat we niet met zijn allen de kantine in mogen. Publiek was er al niet, want de boetes om met elkaar te keuvelen over het vertoonde spel liggen ter hoogte van zo rond twee jaar contributie. De assistent-scheidsrechter zal tegen de afrastering staan om afstand te houden voor zijn linksback of linkshalf en uiteraard voor hun tegenstanders op diezelfde vleugel. “Wat is er nog over van het oorspronkelijke spel?” hoor ik u terecht vragen en welke waarde moeten we hechten aan dit geheel?

Er is maar één oplossing in plaats van drie: Schrap alle resultaten, sluit de boeken en deel de competitie weer met dezelfde clubs in. Geen promotie of degradatieregeling meer verspelen, maar rigoureus kappen. Gezondheid is het allerbelangrijkste en voor beoefenen van sport is een goede gezondheid nodig. Wees wijs en gun jezelf als bond een rustige zomer, zodat we nu al weten wie onze tegenstanders gaan worden in de komende jaargang. Want zelfs de KNVB is niet groter dan het IOC, dat wél zijn verantwoordelijkheid nam eerder vandaag. Niemand zal dit je kwalijk nemen, want voor een maatregel als dit is er begrip in het land.

Nu maar hopen dat die postduif opkrabbelt en met dit verhaal het land in zal gaan. We wachten de nieuwe hersenspinsels met gezonde spanning af…

0172SPORT, Bakker & de Vos, thuistraining

Blijf in beweging!

Aarlanderveen versterkt zich met Alphens trio