0172SPORT, Bakker & de Vos, thuistraining

Blijf in beweging!

Nieuwkoop/Ter Aar | De coronacrisis heeft het leven van ons allen in korte tijd volkomen veranderd. Het advies is om toch vooral thuis te blijven maar dat zorgt er ook voor dat we minder bewegen. Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid biedt hierin een uitkomst. 

Sporten bij de sportvereniging, in het fitnesscentrum en ook bij Bakker & De Vos, ons Centrum voor bewegen en gezondheid, kan niet meer maar toch is het van groot belang om in beweging te blijven. Als je een aantal weken niet sport gaan conditie en spierkracht snel achteruit. Bewegen voorkomt dit en zorgt ervoor dat je fit blijft en daarmee voldoende weerstand hebt tegen ziektes. Daarnaast kan bewegen de kans op het krijgen van chronische aandoeningen, zoals Diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, verminderen.

Juist nu is het van belang om te blijven voldoen aan de nieuwe beweegrichtlijn: wekelijks minimaal twee en een half uur matig intensief bewegen, minder zitten en twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten. Grote vraag is, hoe doe je dat?

Uiteraard kan dat door eropuit te trekken zolang dat nog mogelijk is; buiten wandelen, fietsen, skeeleren zijn bij uitstek beweegmogelijkheden die nog benut kunnen worden en waarbij ook voldoende afstand tot andere mensen bewaard kan worden. Rond het eigen huis is tuinieren en het doen van andere klussen ook een manier om te blijven bewegen.

Indien dat niet mogelijk is kun je ook in je eigen huis wel in beweging komen. Op de website van ons centrum www.bakkerendevos.nl staan diverse tips op welke manier dit mogelijk is. Ook staan er een aantal links naar filmpjes waarop oefeningen te zien zijn, o.a. Pilatestrainingen, en soms zelfs hele beweeglessen. Neem een kijkje op de website en kom in beweging, ook thuis!

De fysiotherapiepraktijk is vanwege de coronacrisis beperkt geopend maar noodzakelijke behandelingen zijn nog steeds mogelijk en vinden doorgang, waarbij we uiteraard de adviezen van het RIVM volgen. In veel gevallen proberen we ook onze patiënten te blijven ondersteunen door hen te bellen of door contact te leggen via beeldbellen middels de computer of smartphone.

Heeft u lichamelijke klachten en bent u verder niet verkouden of ziek dan is het maken van een afspraak nog steeds mogelijk. Komt u echter niet langs in onze praktijken om een afspraak te maken maar maak gebruik van onze andere contactmogelijkheden. Bel in Nieuwkoop 0172-575261, in Ter Aar 0172-603195 of stuur een berichtje via WhatsApp 06-57821791. Mailen kan natuurlijk ook naar info@bakkerendevos.nl

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Wat (nog) te doen?

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De Zeister ziekte…