Aarlanderveen versterkt zich met Alphens trio

Aarlanderveen | Ondanks het coronavirus heeft men in Aarlanderveen niet stilgezeten. Zo heeft de club bekendgemaakt dat het volgend seizoen versterking krijgt. Aanvaller Killian Bouwhuis (Alphia), centrale verdediger Steven van der Pijl (Alphen) en verdedigende middenvelder Brian Bor (Alphen) komen dan de gelederen versterken.

Bouwhuis is een échte spits die dit seizoen aan de lopende band scoort in de derde klasse A. Dat heeft Aarlanderveen zelf aan de lijve ondervonden in de de thuiswedstrijd tegen Alphia toen Bouwhuis de gelijkmaker produceerde. Buurman Nieuwkoop heeft helemaal kennis kunnen maken met deze goaltjesdief, die op 15 februari jl. maar liefst vier treffers voor zijn rekening nam.

Van der Pijl lijkt de opvolger te worden van de naar ARC vertrekkende Mike Busse. Net als Bouwhuis heeft hij in de jeugd van Alphense Boys en ARC gespeeld, momenteel is hij aan zijn eerste seizoen als senior bezig en dit doet hij als basisspeler van VV Alphen.

Ook Bor is aan zijn eerste seizoen bij de senioren bezig en is momenteel al teamgenoot van Van der Pijl. Bor speelde in de jeugd van ARC en maakte vervolgens een uitstap gemaakt naar de profs van Heerenveen, waarin hij het tot de A1 heeft geschopt. Daarna keerde hij terug bij de jeugd van Alphense Boys om vervolgens de overstap te maken naar Alphen.

Naast de komst van deze drie spelers hebben een aantal spelers ook al aangegeven volgend seizoen actief te blijven bij ‘De Trots van de Polder’. Maico de Chatinier, Sallem Chemlalli, Bram Egberts, Davey Grimmelius, Robbie Nagtegaal, Jimmy Nieumeijer en Valentijn Oudijk – allen basisspelers – zullen ook in het seizoen 2020-2021 in het groen en wit te zien, en daarmee lijkt Aarlanderveen de kern voor het aankomende seizoen rond te hebben.

Zoals bekend zullen Mike Busse (ARC), Reau Waandels, Aziz El Bouazatti en Fahri Margoum de club verlaten of zijn inmiddels al vertrokken.

Archieffoto Ed Nagtegaal (op de foto Killian Bouwhuis namens Alphia eerder dit seizoen tegen Aarlanderveen)

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De Zeister ziekte…

Geef een bal om de zorg!