0172SPORT, Sportverkiezing Nieuwkoop, Sportploegen

De Sportverkiezing Nieuwkoop: De sportploegen

Nieuwkoop | Regelmatig zullen wij u op de hoogte houden omtrent de Sportverkiezing Nieuwkoop op deze website. Per categorie zullen wij de voorgedragen sporters en organisaties nader belichten. In onze vijfde aflevering stellen wij de voorgedragen sportploegen aan u voor. Vier teams uit de gemeentelijke sportwereld met allen hun eigen bijzonderheden en opmerkelijke prestaties. Een overzicht van de voorgedragen kandidaten:

Altior 1: VOETBAL:
Werd kampioen van de zondag derde klasse A. Zij komen nu uit in de tweede klasse en doen het daar niet onverdienstelijk. Het hoogste niveau waarop deze dorpsvereniging heeft geacteerd is opnieuw door hen bereikt.In 2017 is Altior 1 door het spelen van de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse. Direct aansluitend werd in mei 2018 het kampioenschap behaald waardoor Altior 1 nu in de 2e klasse uitkomt. Met een zeer jonge ploeg aangevuld met een enkele routinier kan men spreken van een historische prestatie van dit team. De eerste seizoenshelft in de tweede klasse is nu afgesloten met een vierde plaats in de ranglijst. De stormachtige ontwikkeling die dit team doormaakt heeft het bestuur van Altior doen besluiten om ze voor te dragen als sportploeg 2018 van Nieuwkoop.

NSV ’46 1: VOETBAL:
Werd kampioen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Tot op de laatste speeldag was het spannend, maar uiteindelijk ging de titel naar Noorden ten koste van SV Aarlanderveen. De ploeg van trainer Dennis van den Ing komt nu uit in de derde klasse waarin men het moeilijk heeft en vecht voor lijfsbehoud.

Klaas ‘t Hoen en Brechtje van der Werff: ZEILEN
Eindigde als tweede tijdens het NK Sprint en wisten in de seizoensopening van 2018 met meer dan 200 boten aan de start een tweede plaats te behalen in hun 16m2 klasse. Vorig jaar winnaar Sportploeg van het Jaar 2017.

Roos den Besten / Iris Sassen / Celina Byrne: TWIRLEN
Wereldkampioen 2018 in teamverband. De internationale top is sterk en de wereldtitel behalen is dan ook een grote prestatie. Daarnaast twirlen deze meiden niet alleen in teamverband op hoog niveau, ook zijn ze solistisch erg sterk en staan ze alle drie aan de top van hun leeftijdsklasse. Dit betekent dan ook meerdere Nederlandse titels. Zo is Roos den Besten zelfs op elk onderdeel wat je binnen de twirlsport kunt beoefenen Nederlands kampioen en staan ze alle drie klaar om in januari 2019 op het NK weer goud binnen te slepen om vervolgens met Pasen tijdens het EK 2019 in Italië weer voor de Europese titels te gaan.

De Sportverkiezing Nieuwkoop wordt gehouden op vrijdagavond 15 maart in de Altior-kantine in Langeraar.

Voorbeschouwing ‘wedstrijd van de week’ TAVV – Monster

Edwin Pieterse blinkt wekelijks uit bij TAVV