De Ronde van Nieuwveen op donderdag 27 juni

Nieuwveen | Een aantal hardlopende Nieuwveners hebben het initiatief genomen om een loop te organiseren in Nieuwveen. Onder de naam “De Ronde van Nieuwveen” proberen ze er op donderdagavond 27 juni een feest van te maken voor groot en klein, en jong en oud.

Aan De Ronde van Nieuwveen kan iedereen deelnemen. Voor de jeugd zijn er drie afstanden:

  • Een 400 meter voor de allerkleinste atleten tot 6 jaar. Uiteraard onder begeleiding en support van ouders of verzorgers.
  • Een 800 meter voor de 7 tot 9-jarige talentjes.
  • En tenslotte een 1,7 km voor de gevorderde jeugd van 10 t/m 13 jr.

Ook is er een G-loop van 800 meter. Voor alle jeugdlopen en de G-loop is deelname gratis! De organisatie dankt de alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt!

Verder heeft de organisatie een ronde uitgezet van 5 km grotendeels door de Nieuwveense dorpskern. Er kan gestart worden op de 5 km, op de 10 km en op de 15 km. De 10 en de 15 km passeren dus respectievelijk twee en drie keer de Dorpsstraat. Dit belooft dus ook voor toeschouwers een interessant schouwspel.

Deelname aan de drie langere afstanden kost € 7,- bij voorinschrijving en € 8,- op de avond zelf. Hoewel het mogelijk is om op de avond zelf nog in te schrijven tot een half uur voor de start, vraagt de organisatie dit zoveel mogelijk te doen via de voorinschrijving.

De ronde van Nieuwveen maakt deel uit van het Gemeente Nieuwkoop Circuit waardoor dit jaar het circuit uit drie wedstrijden zal bestaan.. In het najaar kan in dit circuit nog deelgenomen worden aan de Halve van Nieuwkoop en de 7-loop in Zevenhoven. Het start- en finishgebied is op het terrein van de sv Nicolaas Boys.

Meer informatie: www.derondevannieuwveen.nl

Thomas Cremers grote winnaar 40e Vink + Veenman Triathlon

Altior voor tweede horde naar het Rotterdamse Zestienhoven