Thomas Cremers grote winnaar 40e Vink + Veenman Triathlon

Nieuwkoop | Thomas Cremers heeft zondag 2 juni de 40e Vink + Veenman Triathlon gewonnen. Hij was de dames ook de baas in de hunt en pakte zodoende de Gees Veenboer Bokaal en het door de familie Veenboer gesponsorde geldbedrag. Dieuwertje Bax was met een ruime voorsprong de beste bij de dames.

Met een mooi deelnemersveld waren de verwachtingen voor een mooie wedstrijd ook weer hoog. Het startschot voor de dames klonk om 10:30 uur bij Strand Zomer. Vanaf het begin pakte Marleen van Roessel de leiding, gevolgd door Ingrid Eelkema en Dieuwertje Bax. De mannen vertrokken om 10:59:30 uur, precies 29,5 minuut later. Dit in het kader van de Gees Veenboer Bokaal. Daar waren het Janne Englebert, Jetze Plat, Pim van Diemen en Ivor Feunekes die zich los wisten te maken van de rest en met een voorsprong het water uit kwamen.

In de 90 kilometer fietsen die volgde, was het Ingrid Eelkema die de leiding overnam bij de dames. Nummer twee Dieuwertje Bax bleef eigenlijk heel constant op een achterstand van één tot anderhalve minuut hangen. In de tussentijd wisten ook Morena Stevens, Tamara Boeff en Nelleke Baldé zich richting de top 5 te fietsen.
Bij de mannen pakte Pim van Diemen vrijwel direct de leiding over tijdens het fietsen. Hij kwam uiteindelijk met een voorsprong van zo’n drie minuten van de fiets af. De achtervolging bestond op dat moment uit Ivor Feunekes, Thomas Cremers, Marijn Markusse, Pascal Franken, Lucas Voets en Steff Overmars. In de strijd om de Gees Veenboer Bokaal was het tijdsverschil tussen de eerste dame en heer na het fietsen al geslonken tot drie minuten.
Toch was het na 5 kilometer lopen en dus de eerste passage bij het finishterrein nog altijd een dame die voorop lag in de race. Dieuwertje Bax had inmiddels de leiding overgenomen van Ingrid Eelkema en kon de voorsprong stabiel uit gaan breiden. Toch werd ze in de tweede ronde uiteindelijk ingehaald door Pim van Diemen, die zijn voorsprong op achtervolgers Thomas Cremers en Ivor Feunekes snel kleiner zag worden.

Uiteindelijk wist Thomas Cremers dan ook Pim van Diemen in te halen, die een paar kilometer later ook op moest geven. De tank was helemaal leeg bij de man die twee weken geleden nog knap vierde werd bij de Ironman op Lanzarote. Thomas Cremers kon zijn voorsprong verder uitbouwen en pakte zodoende de winst bij de mannen en dus ook de Gees Veenboer Bokaal. Dat deed hij wel achter Jetze Plat. De para-atleet is in voorbereiding op de Paralympische Spelen in Parijs. Hij was de allersnelste in Nieuwkoop zondag, maar hij kwam niet in aanmerking voor de bokaal.
Ivor Feunekes liep naar plek twee en Marijn Markusse werd derde. Dieuwertje Bax won ruim bij de dames. Morena Stevens wist in de laatste kilometers plekje twee nog te veroveren. Ingrid Eelkema werd derde. De beste heer en dame uit de gemeente Nieuwkoop zijn Pascal Valentijn en Liane van Egmond.

Door: Rick Sinnige | Foto: Arie Bon Fotografie

Altior overleeft slijtageslag in eerste ronde nacompetitie

De Ronde van Nieuwveen op donderdag 27 juni