Altior voor tweede horde naar het Rotterdamse Zestienhoven

Rotterdam / Langeraar | Altior gaat het zaterdag in Rotterdam opnemen tegen RCSV Zestienhoven. Tegen de vierdeklasser gaat het proberen om een plaats in de laatste ronde af te dwingen.

In Rotterdam krijgt men te maken met de runner-up uit 4E. De titel moesten de Rotterdammers laten aan Hermes-DVS dat na tweeëntwintig wedstrijden vier punten meer wist te verzamelen. Wel pakten de in het oranje en wit gestreept gestoken Rotterdammers de tweede periode waardoor zij nu in de nacompetitie Altior treffen.

We verwachten een minder zware tegenstander voor de troepen van Arjan van der Laan dan afgelopen weekend, maar de slijtageslag van 120 minuten voetbal plus penalty’s zal misschien nog wel in de benen zitten. Zestienhoven verloor weliswaar slechts tweemaal dit seizoen, wel werd er zesmaal een gelijkspel geboekt.

Altior zelf zal vertrouwen hebben geput uit de remontada tegen FC Oegstgeest en vol vertrouwen aantreden tegen de ploeg uit de Maasstad. Tegen FC Oegstgeest lieten de Langeraarders zien uit het goede hout gesneden te zijn en kwam met terug van een ogenschijnlijke kansloze 2-0 en 3-1 achterstand. Aanvoerder Tom van der Weijden was met drie treffers de grote man aan de kant van de oranjehemden. Mocht Altior er in slagen ook deze wedstrijd te overleven volgt volgend weekend de beslissende wedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd VV Meerburg – SC WCR op neutraal terrein.

We wensen de mannen van Arjan van der Laan veel succes!

Archieffoto: Kees Verhaar

De Ronde van Nieuwveen op donderdag 27 juni

Altior overleeft ware thriller tegen Zestienhoven en kan zich gaan opmaken voor finale tegen Meerburg