Bleu Altior verliest de aansluiting met de middenmoot

Langeraar | Altior heeft in de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier de enigszins verrassende overwinning van vorige week geen passend vervolg kunnen geven. De bezoekers oogde volwassener dan de thuisploeg waar menigeen zich onttrok aan het spel. Altior bezet door deze nieuwe domper nu de voorlaatste plaats. Werk aan de winkel in Langeraar voor trainer Manfred van den Bosch en de zijnen…

De wedstrijd was in de beginfase eentonig en het spel speelde zich voornamelijk af op de heft van de thuisploeg. Laakkwartier beschikt over individueel technisch begaafde voetballers die graag de één tegen één duels opzoeken. Maar de Altior-defensie onder leiding van Daan van der Pijl hield de gelederen compact en wist de tegenstander uit de eigen “zestien” te houden. Na iets meer dan twintig minuten moest keeper Jeroen Sassen voor het eerst handelend optreden. Na een corner wist hij een inzet van binnen het strafschopgebied op geweldige wijze met de rechtervoet te pareren.

Het was een redelijk sportieve wedstrijd maar mocht de effectieve speeltijd regel ooit het daglicht zien dan had men in Langeraar gisteren de lichtmasten kunnen ontsteken. Er werden heel veel kleine overtredingen begaan en het spel lag hierdoor veelvuldig stil. Daan Oostdam – een soort van Michiel Kramer met dezelfde beperkte voetbalcapaciteiten en eenzelfde altijd verongelijkte houding – deed in deze fase weer negatief van zich spreken. Totaal onnodig maakte hij een harde overtreding aan de zijlijn die hem terecht geel opleverde. Nog geen negentig seconden later mocht hij van geluk spreken dat hij niet mocht gaan douchen. De lange aanvaller sloeg de bal die over hem ging uit de lucht maar deze belandde – gelukkig – voor de voeten van een opponent waardoor arbiter Van Loenen de voordeelregel toepaste. Dit had voor trainer Van den Bosch het sein moeten zijn dat Oostdam andermaal niet van plan was de negentig minuten vol te maken…

Altior kroop na een half uur iets meer uit zijn schulp en kreeg na een kleine veertig minuten twee kansen op de openingstreffer. Eerst was het Tim Heikoop die op aangeven van Daan Vonk na een afgeslagen corner maar rakelings naast schoot. Daarna zette Tom van der Weijden met een sublieme pass aanvoerder Thijs Noordsij alleen voor keeper Alessandro Veugelers. Noordsij plukte de bal beheerst uit de lucht maar zag vervolgens Veugelers zijn inzet van dichtbij met de voeten keren.
De tegenaanval die volgde betekende wél een doelpunt. Van der Pijl liet zich in de lucht simpel aftroeven door zijn directe tegenstander waarna de bal in de scrimmage bleef liggen en een prooi was voor middenvelder Brahim Kamoumi, 0-1.

‘Ik mis bij menigeen de gretigheid en de wil om de bal te hebben’

Jeroen Sassen | Keeper Altior

Na de thee eenzelfde spelbeeld als in het begin van de wedstrijd: Laakkwartier aan de bal en Altior dat loert op de omschakeling. Dit strijdplan kwam vandaag niet lekker uit de verf. Te vaak verstopte men zich in balbezit. Vooral de voorwaartse waren amper aanspeelbaar of zichtbaar…
Altior wist het desalniettemin tot een kwartier voor tijd vol te houden zonder al te veel weg te geven. Net op het moment dat Van den Bosch wat meer risico wilde gaan nemen eiste de eerder genoemde Oostdam weer alle aandacht op. De recidivist ging een mannelijk duel uit de weg om vervolgens op schandalige wijze zijn tegenstander van achteren neer te schoppen. Dit betekende zijn tweede gele kaart waar direct rood op z’n plaats was. Net als drie weken geleden tegen Hillegom konden hierdoor de plannen op een slotoffensief in de prullenbak. Van den Bosch zal moeten ingrijpen jegens zijn spits want door al zijn tekortkomingen zal het niet bij twee rode prenten blijven. Veel andere smaken heeft de oefenmeester voorin niet dus misschien zal er moeten worden gezocht naar een systeem zonder nummer negen.

Laakkwartier kwam uiteraard niet meer in de problemen en wist door de man meer situatie de score nog te verdubbelen. Sassen bleek meermaals een sta in de weg maar op een volley van dertig meter moest hij capituleren. Deze wonderschone treffer betekende tevens de eindstand.

Doelman Sassen was na afloop niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. ‘Verdedigend stonden we goed en we geven bijna niks weg. Alleen voorin gaan we niet goed om met de paar kansen die we krijgen. Ik mis daarnaast bij menigeen de gretigheid en de wil om de bal te hebben. Zolang dat niet veranderd wordt het een heel lastig jaar.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Daan Vonk Sam van der Meer, Daan van der Pijl, Sven van Vliet; Thijs Noordsij ©, Stan Janssen, Tom van der Weijden (66. Reber Taha); Tim Heikoop, Daan Oostdam, Rick Keijzer (70. Martyn Meyer)

De Plas pakt drie punten bij Wave in Delft

Samenvatting TAVV – Nieuwkoop