De Plas 1 maakt het koploper Den Haag lastig

Nieuwkoop | Het in goede vorm verkerende eerste heren waterpoloteam van De Plas vertrok zaterdag naar Den Haag om daar de koploper te treffen. Het waterpoloteam uit Den Haag staat ruim bovenaan, heeft dit seizoen slechts één wedstrijd verloren en scoort gemiddeld maar liefst twaalf goals per wedstrijd. De Plas speelt goede wedstrijden, maar laat af en toe toch wat punten liggen door nipte verlieswedstrijden en staat op de zesde plaats.

De verdediging van beide teams lag de eerste periode erg goed, waardoor het lang duurde voordat de eerste goal viel. Tien seconde voor tijd kwam Peter Vork door een zwemactie langs zijn verdediger en verschalkte de keeper door een harde stootbal.

Het praatje van de coach in de rustperiode had de mannen van Den Haag weer helemaal op scherp gezet, want ze scoorde in rap tempo vier keer op rij.
In de laatste minuut van het tweede part kwam De Plas weer bij door goals van Peter Vork en Brian van Eijk: 4-3.

In de derde periode begon de Plas goed en maakte Thijs Valstar de gelijkmaker met zijn kenmerkende achterwaartse schot. De nummer tien van Den Haag bracht met zijn inmiddels vierde goal de thuisploeg weer op voorsprong: 5-4.

Net als de tweede periode kwam Den Haag in de vierde periode als een speer uit de startblokken en bracht binnen twee minuten een ogenschijnlijk riante voorsprong van 7-4 op het scorebord. Brian van Eijk scoorde snel daarna de 7-5, waardoor De Plas toch weer moed kreeg voor een eindoffensief. Na de volgende goal van de Hagenezen, maakte wederom Van Eijk een goal uit een strafworp en maakte Hoogstad de aansluitende treffer door een schuivertje in de lange hoek: 8-7. Het geroutineerde Den Haag wist echter de laatste minuut zonder fouten uit te spelen en kon zo ternauwernood puntverlies voorkomen.

De Plas kijkt terug naar een zeer goede wedstrijd tegen de koploper, waar misschien wel meer te halen was geweest…