De Nieuwkoop Halve Marathon 2019

Nieuwkoop | Op zondag 1 september wordt, alweer voor de 33e keer, de Halve Marathon van Nieuwkoop georganiseerd op het prachtige parcours rond de Nieuwkoopse plassen.

Zo vlak voor het begin van de vakantieperiode is het goed om het trainingsschema voor deze wedstrijd even goed door te nemen. Hoe zorg ik ervoor dat ik, ondanks de vakantie en al het onregelmatige wat daar toch bij hoort, optimaal geprepareerd aan de start sta van dit prachtige evenement; de mooiste loop in het Groene Hart!

De halve marathon maakt vanuit Nieuwkoop een rondje via Noorden, het Noordse dorp naar Woerdense Verlaat. Dan tussen de rietkragen door en via een slingerende weggetje naar het pittoreske dorpje de Meije en van daaruit via het fraaie Meijepad weer terug naar Nieuwkoop.

Naast de halve marathon is er ook een wedstrijd over tien kilometer. Evenals de afgelopen jaren zullen de deelnemers aan deze afstand met bussen vervoerd worden naar het startpunt in de Meije en van daaruit dezelfde prachtige route lopen als de lopers aan de halve marathon. Buiten de tien kilometer en de halve marathon zijn er wedstrijden over vijf kilometer, een jeugdloop over één kilometer en een kinderloop waarbij er voor alle kinderen een leuke surprise is.

Ook de wandelaars en Nordic Walkers komen aan hun trekken; er zijn diverse loopafstanden, variërend van tien tot maar liefst vijfentwintig kilometer, uitgezet in de aantrekkelijke omgeving van Nieuwkoop.

Een evenement als de Halve Marathon vraagt nogal wat voorbereiding, zowel van de organisatie als van de deelnemers. Alle lopers veel plezier en succes gewenst in deze voorbereiding!

Informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl. Hier kunt u zich uiteraard ook melden als u de organisatie middels sponsoring wilt ondersteunen.

Zwemvereniging De Plas sluit seizoen af met vijfkamp

Jubileumwedstrijden Watersport Vereniging Langeraar