Jubileumwedstrijden Watersport Vereniging Langeraar

Langeraar | De feestelijkheden rond het 45-jarig bestaan van de WSVL begonnen zaterdagmiddag met een ludiek spelprogramma, gevolgd door een barbecue. Ondanks wat regenachtig weer was de stemming uitstekend! De afsluiting werd in de avond verzorgd door blaaskapel “De gebarsten ketel” uit Langeraar.

Een zeer geslaagde dag en dan ook weer fit aan de start verschijnen voor de wedstrijden van zondag. Op zaterdag was de regen een kleine spelbreker, maar op zondag weer schitterend zeilweer. Vanwege de windrichting werd er gestart aan de overkant van de plas, dus tijdig vertrekken. Elf deelnemers en een wedstrijdbaan met een goede verscheidenheid aan zeilrakken in combinatie met de typische Langeraarse draaiende windrichting. Kenmerkend voor deze wedstrijd was, dat in het lange voor de windse rak, het wedstrijdveld weer in elkaar schoof door een lekker briesje van achter, waarbij de wedstrijdregels duidelijk aangeven wie voorrang heeft bij het ronden van de boei.

De middag wedstrijd ging nagenoeg hetzelfde als de ochtend wedstrijd, echter nu met een onverwachte korte windstilte aan de Langeraarse kant, die een interessante uitdaging gaf.
Een prachtig weekeinde!

De uitslagen zijn te vinden op www.wsvl.com.

De Nieuwkoop Halve Marathon 2019

Conceptindelingen KNVB bekend, Nieuwkoopse clubs bij elkaar in competitie