Damesteam TC Langeraar voor derde keer op rij kampioen

Langeraar | Het eerste damesteam van Tennisclub Langeraar is zaterdag 3 juni kampioen geworden. In de eerste klasse Dames Dubbel 17+ zaterdag (vier dubbels) – de hoogste amateurklasse van Nederland – wist het team twee keer gelijk te spelen en vijf keer te winnen. Het was de derde keer op rij dat het team het kampioenschap vierde.

De laatste wedstrijddag van de KNLTB voorjaarscompetitie op zaterdag 3 juni was een spannende. Om zeker te zijn van de eerste plaats moest het team twee wedstrijden winnen. Vanwege vele blessures en omdat de vaste invaller maar één wedstrijd kon meespelen, startte de slotdag voor de TC Langeraar dames met een 0-1 achterstand.

Spannende slotpot
De eerste damesdubbel verloor met 2-6 en 3-6 van het eerste duo van Tennisvereniging Kudelstaart. Het tweede Langeraarse duo wist haar wedstrijd met 6-4 en 7-5 wel te winnen. De derde en dus laatste wedstrijd van de dag moest dus in winst worden omgezet. Na een simpele 6-1 eerste set werd het in de tweede set weer spannend. Toch wist het duo dat voor Langeraar uitkwam de set met 7-5 in haar voordeel te beslissen. Het kampioenschap was binnen. De nummers twee en drie konden het team niet meer inhalen.

Aarlanderveen blijft derdeklasser na flinke afstraffing

Meestervoorspeller Robin van Koert stoot op laatste moment Marieke Janmaat van de troon…