Aarlanderveen blijft derdeklasser na flinke afstraffing

Aarlanderveen | Voor Aarlanderveen is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. In de eerste ronde van de nacompetitie bleek de ploeg van Sander van Dijk geen schim meer te zijn van eerder dit seizoen. Legmeervogels was in alles de bovenliggende partij en haalde flink uit: 0-7.

In de laatste weken van het seizoen had Aarlanderveen al steeds meer moeite om de punten binnen te halen en in het eerste nacompetitieduel bleek het beste er ook wel af te zijn. Na amper een kwartier spelen stonden de bezoekers, die eerder deze week DWO al met 3-0 versloegen, al op een 0-3 voorsprong. Toen er bij rust zelfs een 0-5 tussenstand op het bord stond wist iedereen wel hoe laat het was. Toch begon Aarlanderveen nog geen eens zo slecht aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten kreeg het al twee behoorlijke kansen, maar na de openingstreffer hield men achterin open huis.

“Het is jammer dat je toch wel een heel goed seizoen zo in mineur afsluit”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust liep Legmeervogels nog uit naar een 0-7 overwinning, ook al was dit uiteindelijk vooral voor de statistieken. In de slotfase moest Killian Bouwhuis ook nog eens met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Door deze eenvoudige overwinning gaan de Uithoornse geelhemden in de tweede ronde aantreden tegen competitiegenoot ESTO, dat met 3-2 te sterk was voor Blauw-Zwart. Voor Aarlanderveen zijn de druiven zuur, aangezien het voor het tweede seizoen op rij lang meestreed om de titel maar opnieuw in de cruciale eindfase het onderspit moest delven. Van Dijk, die zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken stak, moest dat ook bekennen: “Ja wat moeten we er van zeggen. Het is jammer dat je toch wel een heel goed seizoen zo in mineur afsluit. We hebben een betere tegenstander wel heel weinig in de weg gelegd.”

Volgen seizoen is Aarlanderveen dus opnieuw derdeklasser en daarin krijgt het dus niet meer met het gepromoveerde Nieuwkoop te maken, maar waarschijnlijk wel met TAVV en Altior – die het beiden op een niveau lager gaan proberen – en het kampioen geworden Zevenhoven. Wat dat betreft hebben we wel weer een aantal schitterende derby’s in het vooruitzicht, ook al had men het in Aarlanderveen ongetwijfeld anders gewild…

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Bram Egberts ©, Mike Hamilton, Steven van der Pijl, Ramon Aronius; Ruben Rossél (47. Paolo van der Straaten), Valentijn Oudijk, Lars Overbeek; Davey Grimmelius, Killian Bouwhuis, Sallem Chemlali (55. Chris den Haan / 62. Robin van der Pijl)

Archieffoto Kees Verhaar

Voorbeschouwing Aarlanderveen – Legmeervogels

Damesteam TC Langeraar voor derde keer op rij kampioen