Buiten sporten weer mogelijk!

Nieuwkoop/Ter Aar | Nadat de afgelopen week fysiotherapie behandelingen weer mogelijk werden is het met ingang van 11 mei ook weer toegestaan om buiten te sporten in groepsverband.

Dit betekent dat de buitenactiviteiten van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar weer hervat worden. Uiteraard worden hierbij de voorgeschreven maatregelen in acht genomen; geen deelname bij ziekteverschijnselen, een maximale groepsgrootte van 10 personen en ten allen tijden wordt rekening gehouden met het afstand (1,5 meter) houden tussen de deelnemers.

Voor Nieuwkoop houdt dit in dat de Beweegtuin Groep op de maandag weer van start gaat evenals de Sportief wandelgroepen op woensdagochtend en donderdagavond. In Ter Aar starten de hardloopgroepen van Cora Broer weer op de maandag- en donderdagavond waarbij wel enige aanpassing nodig is wat betreft het aantal deelnemers.

Bij mooi weer wordt ook bekeken of de Meer Bewegen voor Ouderen Groepen van Cora op de dinsdagochtend een aangepast programma kunnen draaien in het Argonnepark. De groepen zullen door Cora hierover geïnformeerd worden.

Helaas zijn de binnensporten nog niet toegestaan. De FysioSport abonnementen worden automatisch verlengd met het aantal maanden dat het sporten niet mogelijk is. Indien er FysioSporters zijn die geïnteresseerd zijn in buitensporten als tijdelijke alternatief voor de FysioSport kunnen ze contact opnemen met het centrum. Wellicht kunnen er extra Beweegtuin Groepen of Wandelgroepen samengesteld worden.

Interesse in de beweegmogelijkheden bij Bakker & De Vos? Neem dan contact op via telefoonnummer 0172-575261/603195, stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl of een berichtje via WhatsApp 06-57821791.

Maarten Honig voltooit ‘de marathon van Langeraar’

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

NSV’46