André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Wat (nog) te doen?

De kogel is door de kerk, maar over de afloop weet nog niemand iets. Sterker nog: De legpuzzel gaat uit steeds meer stukjes bestaan. Eén ding weten we wél met zijn allen: Tot 1 juni 2020 rolt geen bal. Zo veel is zeker….

Diverse nationale bonden waaronder de basketbal-, korfbal-, volleybal- en de zwemsportbond (onder andere waterpolo) hebben bekendgemaakt alle wedstrijden voor dit seizoen af te gelasten. Waar diverse andere sportbonden dus wél duidelijkheid verschaffen, blijft het vanuit de Zeister Bossen nog stil omtrent dit delicate onderwerp.

Maar wat te doen voor de bond? Roept men de kampioen nu al uit en gaat de nummer laatst van dit moment een treetje naar beneden? Komt er überhaupt een nacompetitie voor promotie en/of lijfsbehoud? Feit is dat er twee perioden zijn gespeeld in de klassen met veertien clubs. Periode drie herbergt nog negen wedstrijden. Men kan er ook voor kiezen om alles op te tellen als iedereen één keer tegen elkaar heeft gespeeld en deze tabel te hanteren als eindstand. Óf gaat men in een razend tempo alles binnen een maandje afraffelen? Dat laatste denk ik zeker niet omdat men geen garantie heeft dat er na 1 juni daadwerkelijk nog gevoetbald wordt….

Als we dit eens tegen het licht gaan houden voor “onze” clubs, dan krijg je toch wat spookscenario’s. TAVV zal dan de ongekroonde kampioen zijn, Aarlanderveen zou op basis van de huidige stand de eerste periode overnemen en samen met Alphia de nacompetitie ingaan. Voor Nieuwkoop blijft alles zoals het is. Een seizoen met pieken en dalen. Zowel bovenin als onderin niets te zoeken en dus gewoon een middenmoter….

‘Tot de uitkomst moeten we meer dan anderhalve meter afstand nemen van de sport die ons zo lief is’

Het is afwachten wat de KNVB gaat beslissen

In de vierde klasse B wordt het interessant. SCH’44 is de onbetwiste nummer één. Tot zover geen discussie. Máár daarachter is er van alles gaande. Zevenhoven heeft nog altijd dat ene puntje meer dan Alphense Boys, maar heeft daarvoor ook een wedstrijd meer nodig gehad. Samen met Zwammerdam én SC Woerden ging het tussen deze vier clubs om drie nacompetitie-tickets. NSV’46 moet de ambities voor dit seizoen parkeren in de ijskast. Sportief zal eveneens de wonden moeten likken en men krijgt op deze wijze uitgebreid de tijd om fit te raken. Ook al is dit pas voor een volgend seizoen, maar je kunt er alvast maar mee beginnen….

Voor de clubs op zondag mag het seizoen qua stand wel het gewenste eindsignaal krijgen. Altior heeft een lastig seizoen achter de rug na het vertrek van een aantal geroutineerde krachten en sterkhouders, maar is tóch in staat gebleken om het tweedeklasserschap met nog een jaartje te verlengen. Dat is al een prestatie op zich en in onze ogen dan ook het maximaal haalbare gebleken. Voor de Boys uit Nieuwveen was het een seizoen vol afstanden. Niet alleen qua reistijden, maar zeker ook het feit dat het verschil tussen de clubs uit West 1 en West 2 best wel schrijnend groot bleek. Waar vooraf werd gemikt op een nacompetitie plaats moest men genoegen nemen met een bijrol. Men moest zelfs oppassen om niet in de kelder van het amateurvoetbal te geraken. Gelukkig is hen die gang bespaard gebleven…

Als we de uitkomsten weten van de tweede alinea van dit stuk weten we meer. We kunnen speculeren wat we willen, maar ga er maar aan staan. Het wordt nog een hele kluif. Tot die tijd moeten we meer dan anderhalve meter afstand nemen van de sport die ons zo lief is. De honger was nog nooit zo groot, maar opnieuw moeten we geduld betrachten. Krijgen we nog een slotakkoord of was dit het voor seizoen 2019/2020? Ik hoop het niet, maar ik sluit het niet uit. Wordt ongetwijfeld vervolgd….

Zwemloop 5 april gaat niet door

0172SPORT, Bakker & de Vos, thuistraining

Blijf in beweging!