TAVV komt twee keer langszij en pakt verdiend punt

Ter Aar | Na uit in de ‘dying seconds’ met 2-1 verloren te hebben, zinden de blauw-witten op revanche tegen SVC ’08 uit Wassenaar. Zonder de geschorste Stan Smoorenburg en de geblesseerde Donny van der Neut trad TAVV op een zonovergoten Aardam West aan tegen de middenmoter uit Wassenaar.

Een eerste helft waarin er voor de blauw-witten geen wapenfeiten te noteren waren en doelman Edwin Pieterse zich twee keer onderscheidde. Zonder doelpunten werd de rust bereikt en zo kon Frenk van der Kleij zijn manschappen er nog één keer van doordringen dat hier echt een punt of meer te halen was voor zijn ploeg.

Rond de zeventigste minuut werd de ban gebroken door de ploeg uit Wassenaar. De uitblinkende Pieterse werd met een uitgekiende kopbal verslagen in een moment waarop TAVV zich te makkelijk de kaas van het brood liet eten.

Kort na deze goal kwam toch wel overwacht de gelijkmaker. Aanvoerder Lars van der Pijl volleerde vanaf zestien meter een bal richting doel, via de paal en een verdediger wist Mitchel van Wijk het laatste tikje te geven en zo was de balans weer in evenwicht.

Nadat Randy Verwoerd een gele kaart had gepakt kwam SVC via de keeper, linkermiddenvelder en rechterspits vanuit het niets weer op voorsprong. Maar ook deze voorsprong was geen lang leven beschoren. Een agressief TAVV herpakte zich en vijf minuten voor tijd liep een verdediger van SVC een voorzet van Chiel Konings in eigen doel: 2-2.

In de ultieme slotfase onderscheidde Pieterse zich nog maar eens door een zeker lijkend doelpunt tot hoekschop te verwerken. Zo pakte TAVV op werklust een verdiend punt, waarbij de kansenverhouding in het voordeel van de tegenpartij was. Goed voor de moraal van de ploeg en dit zullen de mannen van Van der Kleij meenemen naar volgende week als ze inhalen tegen Berkel.

Edwin Pieterse; Boris Zornig, Lars van der Pijl ©, Jesse Modderaar, Chiel Konings; Nick Straver, Randy Verwoerd, Kevin van Wijk; Mitch Keijzer, Mitchel van Wijk (80. Bas Ouwerkerk), Yassine El Mariami

Foto’s: Kees Verhaar (klik op de link voor meer foto’s)