BZC maakt einde aan zegereeks De Plas

Bergambacht | Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen BZC in Bergambacht op het programma voor de heren van De Plas uit Nieuwkoop. BZC is altijd al een geduchte tegenstander voor De Plas, de heren hebben het altijd lastig tegen hun. Dit bleek ditmaal ook weer doordat BZC een einde aan de zegereeks van De Plas wist te maken, de heren wisten zes wedstrijden op rij te winnen.

De eerste periode begon goed voor De Plas, Emil Hoogstad wist al vroeg in de wedstrijd een strafworp feilloos in te schieten en Brian van Eijk scoorde even later uit een man-meer situatie de 0-2. In de tweede part kwam BZC goed uit de startblokken en wist op slimme wijze met een intikbal de 1-2 te noteren. Ondanks doelpunten van John van Wijk en Thijs Valstar wist BZC uit te lopen naar een 5-4 voorsprong aan het eind van de tweede periode.

Na de helftwissel wist de midvoor van BZC al na vijftien seconden te scoren, en tekende hier voor de 6-4. Kort daarna kregen de Nieuwkopers een strafworp toegekend en wist Thijs Valstar deze in drieën te scoren door eerst op de paal te schieten, vervolgens de rebound te missen en uiteindelijk de rebound van de rebound te scoren. In de derde periode wist BZC nog eenmaal te scoren en scoorde Greig Bannatyne namens De Plas, eindstand derde periode 7-6.

Begin van de vierde part liet Peter Vork voor De Plas de 7-7 noteren, hierna ging het ongeveer drie minuten lang gelijk op tussen de teams en werd er niet gescoord. Het slot van de wedstrijd werd ingeleid door BZC die met een intikbal de 8-7 maakten. Kort daarna maakte wederom Peter Vork de 8-8 door een strafworp snoeihard in te schieten.
Daarna ging het mis voor De Plas, BZC wist vrij snel achter elkaar tweemaal te scoren. De Plas wist nog terug te komen tot 10-9 doordat Emil Hoogstad scoorde uit een man-meer situatie, maar daar bleef het bij. Eindstand 10-9.

De wedstrijd van De Plas heren 1 tegen Rotterdam op zaterdag 14 december komt te vervallen, deze zal in 2020 worden ingehaald. Hierdoor hebben de heren van De Plas nu al de eerste seizoenshelft erop zitten. Ondanks het verlies tegen BZC kan De Plas terug kijken op een zeer goede eerste seizoenshelft, na de promotie van vorig seizoen naar de derde klasse bond hadden de heren niet verwacht dat ze na de eerste seizoenshelft op de vijfde plaats op de ranglijst zouden staan. De volgende wedstrijd van De Plas is op zaterdag 11 januari thuis in zwembad De Wel tegen WZC uit Zoetermeer.

Altior verspeelt riante voorsprong tegen Kroonleeuwen

Bakker & De Vos, Sportspreekuur, 0172SPORT

Het gratis sportspreekuur bij Bakker & De Vos