0172SPORT, Altior, Sven van Vliet, Manfred van den Bosch, Laakkwartier

Altior met lege handen na doelpuntenfestijn

Langeraar | De laatste weken vallen de doelpunten als rijpe appelen bij wedstrijden van Altior, goed voor de amusementswaarde maar een doorn in het oog voor coach Manfred van den Bosch. Ook vandaag deed naïef verdedigen zijn ploeg weer de das om. Tegenstander Laakkwartier wist Jeroen Sassen maar liefst zes maal te verschalken deze middag… Positief was andermaal de vechtlust waardoor Altior tot in de laatste minuut in de wedstrijd bleef.

Altior startte niet al te best aan de wedstrijd en liet zich in de beginfase veelal aftroeven en had geen antwoord op de handige en technisch begaafde spelers van de Haagse opponent. Binnen vijf minuten keek het dan ook tegen een 0-1 achterstand aan en het mocht Sassen dankbaar zijn dat het daarbij bleef. In de twaalfde minuut deed Altior via Ed van der Weijden voor het eerst van zich spreken. Hij soleerde langs een aantal verdedigers én de doelman, behield daarna het overzicht en bediende de instormende Jimmy Egberts die het speeltuig snoeihard in het dak van het doel schoot, 1-1. Ed van der Weijden ging een kwartier later andermaal op avontuur en vond nu met een afgemeten voorzet zijn broertje Tom die de bal vanuit de lucht met een stuit over én achter de doelman werkte. De eerstvolgende grote kans was wederom voor Altior maar Tim Heijkoop schoot voorlangs na een pass van Ed van der Weijden. Hier had hij zijn ploeg misschien wel op een veilige marge van twee moeten zetten. Laakkwartier werd hierna steeds gevaarlijker en nog voor rust nam het zelfs de leiding. Eerst werd Egberts door zijn directe tegenstander compleet het bos in gestuurd en was Sassen kansloos op diens inzet. Even daarna lag het centraal achterin helemaal open en daar wist Laakkwartier in drie instanties van te profiteren. Eerst redde Stan Janssen nog op de lijn en wist Sassen de ontstane rebound te pakken, de kans die hierna ontstond was wel raak; 2-3.

‘We lieten elkaar verzuipen, je kan niet negentig minuten in de voorwaartse spelen’

Manfred van den Bosch – Trainer Altior

Van den Bosch greep in de rust in en wisselde de ongelukkig spelende Stan Janssen voor Davey Smits, die terugkeerde van vakantie. Een ingreep waar de oefenmeester achteraf gezien niet met een goed gevoel op terug zal kijken… Al in de vijftigste minuut gaat Smits voor de eerste keer gruwelijk in de fout wanneer hij compleet verkeerd timed en de bal door kopt in plaats van weg. De spits van Laakkwartier pikt de bal op en bediend zijn rechterspits op maat; 2-4. Weer twee minuten later leek het duel beslist. Wederom lag het centraal achterin helemaal open na een splijtende pass op de Haagse rechtsbuiten. Sassen kwam veel te ver uit zijn goal en zo werd het wel heel makkelijk om hem te verschalken, 2-5.

Van den Bosch’ antwoord hierop was het inbrengen van de kleine en bewegelijke Rick Keijzer voor de onzichtbare en meer statische spits Mike Otto. Keijzer bewees in de zesenzestigste minuut direct zijn waarde door het Langeraarse publiek weer een beetje hoop te verschaffen. Op aangeven van Ed van der Weijden tikte hij de 3-5 binnen. Laakkwartier schaduwspits Bilal Aydin profiteerde twee minuten later van verkeerd instappen van Smits en liet vervolgens ook Sven van Vliet en Anton den Haan zijn hielen zien en rondde knap af, 3-6. Maar zoals vaker rechtte de oranjehemden hun rug en deed het in de tweeënzeventigste minuut via Ed van der Weijden wat terug. Een goede voorzet van Sven van Vliet werd verkeerd geraakt door Keijzer en kwam via de kluts bij Van der Weijden die met een halve omhaal zijn elfde competitiedoelpunt aantekende. Vier minuten later maakte Laakkwartier-trainer Jan Linkerhof een beginnersfout; bij een corner paste hij een wissel toe en ook nog eens zijn belangrijkste man bij standaardsituaties. De bijna twee meter lange Mitchell Stam verliet het veld en Altior profiteerde daar in de persoon van invaller Keijzer optimaal van; 5-6.
Verder dan dit kwam Altior niet meer in de resterende tien minuten. Laakkwartier was nog wel een keer dichtbij maar Sassen wist met een knappe redding een zevende tegentreffer te voorkomen.

Voor Van den Bosch wordt het deze week een hoofdpijndossier om zijn manschappen klaar te stomen voor de komende uitwedstrijd tegen het Goudse ONA. Winst is noodzakelijk om in de middenmoot te blijven. ‘In aanvallend opzicht is het bij ons prima op orde maar verdedigend waren we vandaag zeer naïef. Maar dit is niet alleen mijn laatste linie aan te rekenen. Je kan niet negentig minuten in de voorwaartse spelen tegen tegenstanders die sterk zijn in de één tegen één. We lieten elkaar verzuipen’, aldus een teleurgestelde Van den Bosch.

Jeroen Sassen; Jimmy Egberts, Stan Janssen (46. Davey Smits), Anton den Haan ©, Sven van Vliet; Tom van der Weijden, Ed van der Weijden, Thijs Noordzij; Eray Bozkurt, Mike Otto (55. Rick Keijzer), Tim Heijkoop