Nicolaas Boys verzuimt te scoren en laat NSV’46 er met de winst vandoor gaan

Noorden | Evenals vorig jaar stuitten NSV’46 en Nicolaas Boys op elkaar in de poulefase van de 0172SPORT-CUP. De Nieuwveners waren met goed druk zetten en verzorgd positiespel de Noordenaren in de eerste helft de baas. Echter wisten enkel de Noordenaren in een van hun weinige kansen het net te vinden. De tweede helft kon Nicolaas Boys niet meer het niveau halen van de eerste helft waardoor deze meer gelijkwaardig verliep.

Na het aftasten in de eerste minuten nam Nicolaas Boys het spel in handen door hoog druk te zetten. Hier kon NSV’46 zich niet onderuit voetballen, waardoor de bal steeds weer snel in bezit kwam van de mannen uit Nieuwveen. Deze lieten aan de bal bij vlagen zeer verzorgd voetbal zien wat leidde tot een legio kansen.

In eerste instantie waren twee achtereenvolgende corners zeer dreigend. De eerste corner werd er bijna in één keer ingedraaid door Peter Burgmeijer. De daaruitvolgende corner viel voor de voeten van Joey van den Haak, maar deze schoot net over. Dit was slechts het startschot van nog een flink aantal kansen.

‘We hadden met de rust 3-1 achter moeten staan als Nicolaas Boys de kansen beter afmaakt’

Robbin Verhaar | Verdediger NSV’46

Na een goed lopende aanval kwam de bal bij Joost Verkerk terecht welke rond de penaltystip de bal kon aannemen en inschieten, maar Bas Kalshoven kon deze bal nog pareren. In de rebound was Fitz MacLean er als de kippen bij om deze in te tikken, maar hij bevond zich schijnbaar in buitenspelpositie. Er volgde hierna nog een flink aantal kansen voor Nicolaas Boys, waaronder een volley van Fitz MacLean en een vlammend afstandsschot van nieuwkomer Tiesto van Boxtel. Deze werden echter allemaal gepareerd door Bas Kalshoven, of gingen over of naast.

Aan het einde van de eerste helft kwamen de Noordenaren voor het eerst echt gevaarlijk door in de counter met twee grote kansen. Kamiel Disseldorp verprutste de eerste kans nog, maar de tweede was wel raak. Na een goede counter viel de bal voor de voeten van Mitchel Pijpers, die de bal na lang wachten teruglegde op de meegelopen Lars de Jong. Deze kon de bal vervolgens rustig in de goal schuiven. Op slag van rust kreeg Joost Verkerk nog een grote kans met het hoofd om de stand weer gelijk te trekken, maar ook deze kans liet Verkerk onbenut.

De tweede helft kon Nicolaas Boys, mede door wisselingen en de nog ontbrekende fitheid, het NSV’46 niet meer zo moeilijk maken als in de eerste helft. NSV kwam hierdoor wat beter in de wedstrijd, en kon het wanneer het wat zuiverder was in de passing in de counter afmaken. Echter ging dit veelvuldig al op eigen helft mis waardoor het nooit echt gevaarlijk is geworden.

Ondanks dat Nicolaas Boys de linies niet meer kort kon houden en het hoog druk zetten niet meer lukte in het tweede bedrijf, kwam het nog wel tot een grote aantal kansen. De ingevallen Milan Hoogervoorst kwam er keer sterk doorheen, maar de sta-in-de-weg Bas Kalshoven kon zelfs al liggend de stift nog pareren. Ook de andere ingevallen spits, Rowan Sassen, kon zijn kans niet benutten. Net voor het laatste fluitsignaal leek de bal uit een voorzet toch nog goed te vallen voor Nicolaas Boys, enkel liepen twee á drie spelers elkaar in de weg om de bal erin te tikken. Dit was misschien wel typerend voor de wedstrijd van de Nieuwveners, waarbij de bal er niet in leek te kunnen.

‘We domineerde vanaf minuut één de wedstrijd door erg hoog druk te geven, waardoor NSV telkens na een aantal keer rond spelen de lange bal moest geven’

Ravi Pijper | Verdediger Nicolaas Boys

Robbin Verhaar gaf eerlijk toe dat het aan de kant van NSV nog duidelijk beter moet: ‘We hadden met de rust 3-1 achter moeten staan als Nicolaas Boys de kansen beter afmaakt. Ze zetten goed druk, waar wij geen raad mee wisten. De tweede helft was het iets beter van onze kant, vooral in de duels. Hierdoor kwamen we wat minder in de problemen.’

Ravi Pijper is ondanks het resultaat tevreden over het spel van zijn club: ‘We domineerde vanaf minuut één de wedstrijd door erg hoog druk te geven, waardoor NSV telkens na een aantal keer rond spelen de lange bal moest geven. We vonden de hele wedstrijd lang goed de vrije man in het midden.’ Het goede spel geeft Ravi Pijper wel vertrouwen voor de competitiewedstrijden tegen NSV: ‘Dat we verloren hebben vandaag, doen we echt zelf door onze kansen niet te maken. De overwinningen bewaren we wel voor in de competitie.’