0172SPORT, Altior- vv Schoten, Ed van der Weijden

Altior al voor rust langs vv Schoten en is na de winter nog altijd ongeslagen

Langeraar | Altior kreeg bezoek van de hekkensluiter en iedereen ging er gemakshalve dan ook vanuit dat dit een overwinning op zou leveren. Aan de mannen van Arjan van der Laan de taak om dit uit te voeren. Mede door drie goals in het eerste bedrijf werd het een vrij eenvoudige middag.

Dat de Langeraarders de rust opzochten met een comfortabele 3-0 voorsprong had men te danken aan het prima veldspel en aan de gebroeders Van der Weijden. Binnen twintig minuten had Ed, de oudste van het tweetal, al tweemaal toegeslagen. Bij de 1-0 was hij er als de kippen bij toen de Schoten-doelman twijfelde op een diepe bal van Tom van Vliet. Een paar minuten later schoot hij vanaf rand zestien zuiver binnen op aangeven van Luuk den Haan nadat broer Tom de bal veroverde op het middenveld. Toen Altior na iets meer dan een half uur op 3-0 kwam was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en wederom verscheen er dus een Van der Weijden op het scoreformulier. Tom van der Weijden wist nogmaals een bal in de opbouw te veroveren en kon daarna in een rechte lijn richting Schoten-doelman Ebbeling en wist deze eenvoudig in de korte hoek te verschalken.

‘Met Ed erbij is het gemakkelijker voetballen, hij krijgt twee kansen en maakt er twee’

Tom van der Weijden over broer Ed

De tweede helft nam Altior wat gas terug en kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. ‘Schoten ging veel de lange bal spelen en daar hadden we toch wat moeite mee. We wonnen achterin wel de meeste duels, maar de bal de tweede bal was steeds weer voor hun. Het was niet zo dat we bewust gas terugnamen, maar je merkte wel dat bij ons de wedstrijd van donderdag nog in de benen zat. Veel spelers hadden pijntjes en ook mede daarom moesten we veel wisselen’, keek Tom van der Weijden terug, die bij afwezigheid van Thijs Noordsij de aanvoerdersband draagt.

Schoten kwam nog eenmaal tot scoren, en was nog dichtbij met een bal op de kruising maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Van der Weijden was blij met de punten en haalde ook nog de terugkeer van broer Ed aan: ‘We doen met deze overwinning prima zaken en staan er behoorlijk goed voor momenteel. De eerste helft speelden we erg goed en lieten we de bal makkelijk rondgaan. Van de vijf kansen gaan er drie binnen, dat maakte het voor ons een stuk makkelijker. Dan zie je ook de waarde van Ed, hij scoort heel gemakkelijk en legt daarnaast ook heel veel energie in een wedstrijd. Donderdag tegen ASC maakt die ook vanuit het niks een goal waardoor we uiteindelijk winnen en gisteren krijgt hij twee kansen en maakt hij twee goals. Met hem erbij hebben we meer mogelijkheden, we kunnen hem in de diepte aanspelen middels de lange bal maar ook in de voeten. Ook kunnen Ed en elkaar altijd gemakkelijk vinden, dat voetbalt voor mij persoonlijk ook lekkerder. Waar we aan het begin van het seizoen moeite hadden met scoren dat gaat nu een stuk gemakkelijker. Ook de verdediging staat nu een stuk beter waardoor we een stuk minder kansen en goals tegen krijgen.’

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Tom van Vliet (30. Sebastiaan van Veen), Rody Blommestijn (72. Davey Smits), Sven van Vliet; Eray Bozkurt, Stan Janssen, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop (81. Reber Taha); Luuk den Haan (72. Rick Keijzer), Ed van der Weijden