Altior klimt op naar vierde plaats na overwinning in Haarlem

Haarlem | Altior heeft op bezoek bij vv Schoten uitstekende zaken gedaan. In een spannende wedstrijd waarbij het in de tweede helft alle kanten op kon gaan, trokken de oranjehemden van Arjan van der Laan uiteindelijk aan het langste eind. Door de tweede overwinning op rij klimt Altior op naar plaats vier op de ranglijst.

Altior was van meet af aan de technisch betere ploeg binnen de lijnen, daar waar de thuisploeg het vooral van de fysieke inzet moest hebben. De gasten combineerde er in de openingsfase lustig op los en met vlot lopende aanvallen werd men een paar keer gevaarlijk voor het doel van vv Schoten. Zo kwam Tim Heikoop vrij na een mooie diepe bal, maar werd zijn inzet door een uitkomende doelman gekeerd.
In de elfde minuut werd de ban gebroken door Tom van der Weijden. Een soepel lopende aanval over de linkerkant kwam voor de voeten van de aanvallende middenvelder in Langeraarse dienst en na een korte schijnbeweging waarbij hij zijn tegenstander op het verkeerde been zetten haalde hij doeltreffend in de korte hoek uit.

Altior werd na de openingstreffer slordiger en moest regelmatig toezien hoe de tegenstander de bal veroverde. Balverlies leidde ook de gelijkmaker in na iets meer dan twintig minuten spelen. Een prachtig bekeken afstandsschot in de verre hoek was Jeroen Sassen te machtig, 1-1.

‘Eén wedstrijd verliezen en je kan zomaar weer tiende staan, we bekijken het week voor week’

Jeroen Sassen tempert de verwachtingen

Na de rust was het Altior dat het initiatief weer in handen nam. Een prachtige diepe bal van
Van der Weiden werd in het strafschopgebied vanuit de lucht ineens op de slof genomen door Heikoop. Tot groot geluk de thuisploeg kwam de bal via de binnenkant van de kruising terug in de handen van de keeper.
Altior bleef aandringen en creeerde nog een gorte kanse, maar Eray Bozkurt raakte de bal verkeerd na knap voorbereidend werk met het hoofd door Heikoop. Zelf kon men ook opgelucht ademhalen en net als vorige week tegen RVC’33 kwam het gevaar vanuit een corner. Wederom kon iemand binnen de vijf meter zo binnenkoppen, maar gelukkig voor Altior verdween het leer nu ook over het doel van Sassen.
In de achtenzestigste minuut greep Altior weer de leiding. Bozkurt bediende middels een voorzet Heikoop die net als vorig weekend boven iedereen uit torende en de bal tegen de touwen knikte.

De laatste twintig minuten waren er aan beide kanten nog kansen waarbij de mooiste voor Van der Weijden die een prachtig schot op de lat uiteen zag spatten. Ook Sassen moest nog een aantal keer handelend optreden, maar de drie punten gingen in de tas mee naar Langeraar.

Jeroen Sassen was uiteraard in zijn nopjes met de tweede overwinning op rij. ‘Dit was typisch zo’n wedstrijd waarbij het kwartje beide kanten op kan vallen. Geluk viel ‘ie de goede kant op en ik denk ook wel dat dit gezien de hele wedstrijd terecht is. Het stond vandaag en zeker de tweede helft redelijk goed en na de 2-1 van Tim hebben we echt met z’n allen geknokt voor dit resultaat. We wilden niet weer net als tegen Esto dat we ‘m in de slotfase weer tegen kregen.’ De huidige vierde plek zegt de ervaren goalie niet zoveel en hij tempert dan ook de verwachtingen. ‘Eén wedstrijd verliezen en je kan zomaar weer tiende staan, we bekijken het week voor week. Komende weekend ontvangen we Foreholte en dat is voor ons altijd een lastige ploeg. Ze staan er niet goed voor nu, maar ik geloof dat ik vaker van ze verloren heb dan gewonnen. Maar goed deze eerste zeven punten zijn alvast binnen, nu op naar volgende week.’

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer (56. Luuk den Haan), Tom van Vliet, Stan Janssen, Sven van Vliet (28. Rody Blommestijn); Sven de Regt, Sam van der Meer, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Rick Keijzer (63. Eray Bozkurt), Tim Heikoop

Bron: Nico van Smoorenburg