Aarlanderveen wint ruim van Sporting Leiden

Aarlanderveen | Aarlanderveen heeft de lastige uitwedstrijd tegen Sporting Leiden met ruime cijfers gewonnen: 1-5. Bij rust stond de ploeg van Sander van Dijk al op een 1-2 voorsprong.

Aarlanderveen begon op Sportpark Morsch erg goed aan de wedstrijd en kwam al snel aan de leiding door een mooie vrije trap van aanvoerder Thom Nouwens. Toch kwam de thuisploeg vanuit het niets weer langszij. Een schot van grote afstand leverde de gelijkmaker op: 1-1. Ondanks de tegentreffer bleef Aarlanderveen de betere partij, zonder dat het hele grote kansen creëerde. Desalniettemin kwam het vlak voor rust op een 1-2 voorsprong. Killian Bouwhuis was de gevierde man door een goede voorzet van Alessio van der Straaten in de touwen te werken.

Direct na rust werd de marge vergroot naar twee door opnieuw een treffer van Bouwhuis, ditmaal was Moussa Kalisse de aangever. Door deze treffer leek het verzet van de thuisploeg gebroken en vervolgens kreeg Aarlanderveen ook nog eens een penalty waarmee de wedstrijd definitief beslist leek te worden. De altijd zekere Nouwens zag zijn inzet echter gekeerd worden.

Toch kwam Aarlanderveen daarna niet meer in de problemen, mede doordat de thuisploeg met negen man verder moest. Door aanmerkingen op scheidsrechter Jager moesten Yannick van der Meel en Kevin te Hennepe beiden met tweemaal geel het veld verlaten. Aarlanderveen speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit en daarbij wist Bouwhuis nog tweemaal het net te vinden.

Met nog twee wedstrijden te gaan doet Aarlanderveen nog altijd mee om de eerste periode en heeft het slechts twee punten achterstand op koploper DWO. Volgende week speelt de ploeg van Sander van Dijk ook nog eens een uitwedstrijd tegen het nog altijd puntloze Van Nispen, waarna het een week later eventueel de periode zou kunnen pakken tegen VVSB.