0172SPORT-CUP Winnaars, sv Aarlanderveen

Aarlanderveen wint eerste editie 0172SPORT-CUP

Noorden | Zaterdag 31 augustus stond de eerste editie van de 0172SPORT-CUP op het programma. Op een zonovergoten ‘Sportpark de Koet’ in Noorden streden acht ploegen om ‘de cup met de grote oren’. Rond de klok van 15:00 uur bleek Aarlanderveen in de finale met 1-0 te sterk voor gastheer NSV’46.

Een paar uur eerder zag het er nog niet naar uit dat Aarlanderveen de finale zou halen. De openingswedstrijd tegen TAVV werd namelijk met 0-1 verloren en alleen de poulewinnaar zou zich plaatsen voor de finale. In de tweede wedstrijd leed TAVV echter een verrassende nederlaag tegen Sportief (3-2). Sportief had in de openingswedstrijd tegen Nieuwkoop ook al een punt gepakt (1-1), waardoor het na twee wedstrijden verrassend aan de leiding ging. Nieuwkoop bleek al uitgespeeld, aangezien het de tweede poulewedstrijd tegen Aarlanderveen met 1-0 verloor. Na de lunch stonden de laatste twee wedstrijden in poule A op het programma. TAVV – Nieuwkoop eindigde in een 1-1 gelijkspel. Aarlanderveen won met 3-0 van Sportief. Hierdoor werd Aarlanderveen toch poulewinnaar, Sportief eindigde als tweede, nog voor TAVV en Nieuwkoop.

In poule B bleek na de eerste poulewedstrijden al dat het een strijd tussen NSV’46 en Zevenhoven zou worden. NSV won met 3-0 van Nicolaas Boys, Zevenhoven was met 1-0 te sterk voor de ‘super studenten’ van LSVV ’70. De tweede speelronde leverden geen treffers op, NSV’46 – Zevenhoven en LSVV – Nicolaas Boys eindigde beiden in een doelpuntloos gelijkspel. De laatste speelronde moest Zevenhoven aan het doelsaldo werken om NSV voorbij te streven. Echter was het Nicolaas Boys dat op een 0-1 voorsprong kwam. Via treffers van Wesley Fransen en Damon Boon werd er toch nog een overwinning uitgesleept (2-1), maar dit was niet genoeg voor de finale. NSV’46 won, onder andere door twee treffers van Lars de Jong, overtuigend met 3-0 van LSVV en mocht zodoende op eigen veld de finale tegen Aarlanderveen spelen.

De finale ging lange tijd gelijk op, maar zeven minuten voor tijd kwam de ploeg van Arjen Linstra aan de leiding via een schitterende afstandsschot. Zodoende mocht aanvoerder Jorn Poelwijk de wisselbeker de lucht in tillen tijdens de prijsuitreiking. Daarna bleef het nog lang onrustig in Noorden, aangezien DJ Tom Sassen en Dirk-Jan Deelen voor de muzikale omlijsting van een méér dan succesvolle eerste editie van de 0172SPORT-CUP zorgden. De editie van 2020 zal bij Altior plaatsvinden.

De eindstand was als volgt:
1. Aarlanderveen
2. NSV’46
3. Zevenhoven
4. Sportief
5. TAVV
6. Nieuwkoop
7. Nicolaas Boys
8. LSVV ’70

Foto’s Kees Verhaar & Ronald Snellink. Klik hier voor meer foto’s van de 0172SPORT-CUP

0172SPORT-CUP

0172SPORT-CUP: Welke club wordt zaterdag de eerste winnaar?

Frenk van der Kleij: ‘We zijn geen favoriet, we zijn niet voor niks gedegradeerd’