Nieuwkoop komt ook tegen Blauw-Zwart te kort

Wassenaar | Nieuwkoop zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Manfred van den Bosch heeft een waslijst aan geblesseerden en qua resultaten valt het ook niet mee. Een fijne opsteker was de winst vorig weekend tegen Lugdunum, maar dit kon zijn ploeg in de ontmoeting met Blauw-Zwart geen passend vervolg geven. In een weinig enerverende wedstrijd leden de oranjehemden alweer de vierde nederlaag van het seizoen. De eerste helft was ronduit slaapverwekkend, de tweede helft besliste de sterkere thuisploeg het duel.

Voor rust was er aan beide zijden een honderd procent kans te noteren. De eerste was voor de thuisploeg maar de inzet met het hoofd van een Wassenaarse aanvaller verdween over het doel van Thomas Boekestein. Aan de andere kant kon Chiel Groenewoud zijn ploeg vlak voor rust een grote dienst bewijzen toen hij oog in oog kwam met de doelman van Blauw-Zwart, maar laatstgenoemde bleek in dit duel de sterkste.

De tweede helft kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer en vergrootte het de druk op Nieuwkoop. Vooral het middenveld had Nieuwkoop weinig in de pap te brokkelen en steeds konden de Wassenaarse aanvallers vroegtijdig aan een nieuwe aanval beginnen. Zes minuten na rust kwam Blauw-Zwart op voorsprong. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd voor het doel achter Boekestein gegleden, 1-0. Nieuwkoop bleek niet in staat het zijn opponent moeilijk te maken en het bleef min of meer eenrichtingsverkeer.

‘Er komt weer een fase aan dat het balletje onze kant op rolt en dat we punten gaan pakken’

Nieuwkoop-captain Joris Verweij

Blauw-Zwart liet enkele kansen op de tweede treffer onbenut maar vijf minuten voor tijd was het alsnog raak. Een vrije trap vanaf randje zestien werd tot doelpunt gepromoveerd en besliste het matige duel in het voordeel van de thuisploeg.

‘Ook al was Blauw-Zwart eerste helft iets dominanter dan ons, leidde dit eigenlijk maar tot één grote kans. Daarentegen hadden wij meerdere kansjes. Eerste helft had het dus gekund om op voorsprong te komen. De tweede helft komen zij snel op 1-0 en dan weet je dat het lastig gaat worden, want kansen verzilveren gaat momenteel moeizaam bij ons’, blikte aanvoerder Joris Verweij terug.
De komende weken staan er voor Nieuwkoop lastige potjes op het programma. Zo gaat men op bezoek bij koploper FC Ouderwater alvorens zij in de derby TAVV treffen. De week erop wacht Oegstgeest dat qua verliespunten niet onderdoet voor FC Oudewater. Belangrijke weken beseft ook Verweij. ‘Er valt bij iedere tegenstander wat te halen in deze competitie, maar dan moeten we wel negentig minuten lang geconcentreerd zijn. Daarnaast zou het fijn zijn wanneer we weer eens compleet raken. We spelen nu iedere week met een andere formatie. Maar desondanks heb ik er vertrouwen in dat het goed gaat komen, want we zijn geen enkele wedstrijd weggespeeld. Er komt weer een fase aan dat het balletje onze kant op rolt en dat we punten gaan pakken. Of het komende weken al zal gebeuren weet ik niet, die gasten staan niet voor niks in de top 3