Altior knokt zich ook langs Foreholte

Langeraar | In een loodzwaar duel bleef Altior andermaal aan de goede kant van de score en klom het zelfs op naar een gedeelde derde plaats. Thuis is de equipe van Arjan van der Laan nog altijd ongeslagen en deze week moest ook Foreholte eraan geloven, al was het moeizaam en kwam de overwinning tot stand na een mooi en spannend voetbalgevecht.

Altior kende een bliksemstart deze middag want al in de derde minuut wist Luuk den Haan de bal mooi vrij te maken en mee te geven aan Tom van der Weijden. De aanavllende middenvelder bediende Tim Heikoop in de diepte en middels een prachtig geplaatste boogbal in de rechterbovenhoek liet hij Foreholte-doelman Meeuwissen kansloos, 1-0.
Foreholte pakte vervolgens het initiatief waar de thuisploeg loerde op de counter. Het spel was rommelig en golfde zodoende op en neer, maar het was Altior dat de marge verdubbelde. Verdediger Stan Janssen bracht het leer met het hoofd voor het doel van Foreholte waar de voor de geblesseerd geraakte Eray Bozkurt ingevallen Sven de Regt op de goede plek stond om de 2-0 aan te tekenen.
Foreholte voerde de druk op en was voor rust driemaal dichtbij de aansluitingstreffer maar zoals wel vaker was het doelman Jeroen Sassen die zijn ploeg met knappe reddingen op de been hield.

‘Hun aansluitingstreffer viel laat waardoor het gelukkig niet zo heel lang billenknijpen was’

Uitblinker en Altior-doelman Jeroen Sassen

Ook vlak na rust was het Sassen die zijn klasse liet zien en een van richting veranderde bal ternauwernood wist te keren. Foreholte hield de druk erop en Altior kon niets anders doen dan verdedigen. Men hield lang stand maar in de achtenzeventigste minuut moest Sassen alsnog vissen. Een schot in de benedenhoek betekende naast de onvermijdelijke 2-1 ook nog meer hoop op een resultaat in de koppies van de Voorhouters.
Een puntendeling was op zijn plaats, maar de oranjehemden hielden stand. Dit was grotendeels te danken aan de teamgeest en het optreden van Sassen. Toen hij in de slotfase wél geklopt leek te worden was het aanvaller Rick Keijzer die zijn doelman assisteerde en een inzet van de lijn wist te werken.

‘Dit was een heerlijke pot voetbal waarbij de tegenstander vandaag het beste van het spel had. We startten natuurlijk lekker en komen voor rust een tweede keer tot scoren waardoor we lekker de kleedkamer opzochten. Hoe langer de tegentreffer uitbleef hoe meer het geloof in een overwinning groeide. We wisten dat we alles moesten geven om ze van ons af te houden en dit kwam ons eigen spel natuurlijk niet ten goede, maar het gaat om de punten. Hun aansluitingstreffer viel laat waardoor het gelukkig niet zo heel lang billenknijpen was’, aldus uitblinker Sassen die alvast vooruitblikte op de ontmoeting tegen de nog ongeslagen koploper Dios komende weekend. ‘Wij moeten er iedere week echt voor knokken en zijn zoals vandaag niet altijd de betere ploeg. Ik ben dan ook vooral benieuwd hoe zij aan kop zijn gekomen. Is Dios voetballend echt de beste ploeg of is het kwartje net als bij ons gewoon een paar keer goed gevallen? Volgende week weten we waarschijnlijk waar we echt staan.’

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Tom van Vliet, Stan Janssen, Sven van Vliet; Eray Bozkurt (30. Sven de Regt), Sam van der Meer (72. Rody Blommestijn), Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Tim Heikoop (76. Rick Keijzer), Luuk den Haan

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto en bron: Nic van Smoorenburg

Nieuwkoop komt ook tegen Blauw-Zwart te kort

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

De Mooiste