Publiek de grote winnaar bij TAVV-Sporting Leiden

Ter Aar | In een enerverend en onderhoudende wedstrijd hield TAVV slechts een punt over aan de confrontatie tegen Sporting Leiden. Een wedstrijd met vele gezichten kende dan ook geen winnaar.

De eerste minuten was het aftasten van twee kanten. TAVV probeerde vooral over de zijkanten middels Jesse Modderaar en Chiel Konings gevaar te stichten. Vooral door die impulsen werden de Aardammers dreigender richting het doel van de Leidse doelman Van der Meulen. Na tien minuten was het raak. Een vrije trap vanaf rechts van Jeffrey Pieterse, na een overtreding op Modderaar, bereikte Sebastiaan van der Voorn, die de bal teruglegde op de inkomende Robin van Koert: 1-0.
In die fase daarna vergat TAVV de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor kreeg de tegenstander meer mogelijkheden. Een onschuldig lijkende situatie werd door scheidsrechter Roest uit Bodegraven gepromoveerd tot een penalty. De bal werd echter gestopt door Edwin Pieterse, waardoor TAVV op voorsprong bleef.
Dat duurde echter niet lang. Steeds vaker kwamen de geel-zwarten richting de zestien van TAVV. Na vijfentwintig minuten werd uit het niets vanaf de punt zestien een waanzinnig schot gelost door Rick Arnoldus met zijn chocoladebeen, dat tot verbijstering van iedereen zo in de verre bovenhoek plofte: 1-1.

Na rust ontbrandde het duel. TAVV kwam zeer fris uit de startblokken, maar moest een tegenslag incasseren. Juist toen men dacht dat de Aardammers een voorsprong zouden kunnen gaan nemen was Sporting Leiden net iets slagvaardiger. Op een prachtige steekpass maakte Van den Berg op technisch verfijnde wijze zijn eerste van de middag: 1-2.

‘Qua spelbeeld was het misschien wel een terechte uitslag’

Jeffrey Pieterse | Middenvelder TAVV

TAVV bleek echter niet van zijn stuk gebracht door die tegenvaller, want in een tijdsbestek van zes minuten boog het de achterstand om in een nieuw verkregen voorsprong. Donny van der Neut anticipeerde uitstekend op een bal door het hart van de Leidse verdediging en lobde het leer over de kansloze Van der Meulen: 2-2.
Vijf minuten later was Yassine El Mariami trefzeker doordat de Leidse verdediging de bal niet goed wegwerkte en de aanvaller de bal vanaf ruim dertig meter in het verlaten doel wist te plaatsen: 3-2.

TAVV zakte hierna wat meer in, mede gedwongen door de vele loopacties vanuit het middenveld van Sporting Leiden. Een licht vergrijp van aanvoerder Van der Pijl op twintig meter van het doel leverde hem geel en een vrije trap tegen op. Arnoldus liet zien over een goede traptechniek te beschikken en mikte raak, buiten bereik van Pieterse: 3-3.

Beide teams wisten dat zij met een punt niets zouden opschieten, dus gingen op zoek naar de winnende treffer. Hierbij werden de risico’s niet geschuwd. Sporting Leiden was er nog het meest dichtbij, maar opnieuw Arnoldus zag zijn inzet uiteen spatten via de lat. Zo moesten beide ploegen genoegen nemen met een schamel puntje. Voor de neutrale toeschouwer was het een boeiend schouwspel, al zullen de trainers van deze teams er heel anders over denken.

Middenvelder Jeffrey Pieterse kon leven met de puntendeling. ‘De eerste twintig, vijfentwintig minuten speelden we goed, kwamen we tot kansen en vroeg op een 1-0 voorsprong. De laatste twintig minuten van de eerste helft drukte Sporting Leiden wat meer op onze helft en lieten wij ze ook wat meer komen door niet meer zo hoog op het veld druk te zetten. Helaas scoorde ook deze ploeg, net als vorige week, met een zondagsschot in de winkelhaak. Na de rust komen we door een klutsbal op achterstand, maar de tegenstander werd wat vermoeider en daarna komen wij door wat goede kansen op een 3-2 voorsprong. Helaas konden we dit niet uitbreiden naar 4-2 of in elk geval de 3-2 vasthouden, waardoor een gelijkspel qua spelbeeld misschien wel een terechte uitslag was.’