10 man van Nicolaas Boys houden stand bij RKDES

Nieuwveen | Nicolaas Boys heeft op bezoek bij koploper RKDES een knappe zege geboekt. Door deze overwinning is Nicolaas Boys gestegen naar de zevende plaats op de rangschikking en daarbij hebben ze nog een wedstrijd tegoed. Als donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen ODB wordt gewonnen lonkt zelfs de koppositie.

De Nieuwveners begonnen overigens dramatisch aan de wedstrijd. Zonder ook maar één bal aangeraakt te hebben stond het al op een 1-0 achterstand. Toch toonde men daarna veerkracht. Eerst was het Fitz MacLean met een schot en niet veel later – in de vijfde minuut van de wedstrijd – was Finn Janmaat trefzeker vanaf de stip. Na de gelijkmaker trof RKDES uit een corner de paal. In de twintigste minuut was de andere Janmaat trefzeker. Jim besloot buiten de zestienmeter maar eens uit te halen en zag zijn poging in de touwen belanden: 1-2. De in de basis teruggekeerde Luke van Veen leek nog voor de rust de wedstrijd in het slot te gooien met een fenomenale vrije trap en vergrootte de marge naar twee. Nicolaas Boys had duidelijk de wedstrijd in handen, maar vijf minuten voor de rust ging aanvoerder Peter Burgmeijer de fout in. Een schandalige overtreding op de middenlijn resulteerde in een terechte rode kaart. Op slag van rust kwam het overtal van RKDES terug in de wedstrijd (2-3) en kreeg het zelfs nog een honderd procent kans op de gelijkmaker.

Na de rust bleef aanvaller Fitz MacLean in de kleedkamer achter en werd Joël Verlaan in de ploeg gebracht door Mo Bougrine. Hierdoor werd de achterhoede weer versterkt en ging men vooral loeren op de omschakeling. Finn Janmaat was ook dicht bij de 2-4 na een geweldige bal van Joey van den Haak en niet veel later zag Joost Verkerk zijn schot net overgetikt worden. Toch bleef ook de thuisploeg gevaarlijk en vlak voor tijd leek men uit de kluts op gelijke hoogte te komen. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna belandde een corner van  RKDES ook nog op het aluminium. De tien van Nicolaas Boys hielden knap stand en de drie punten konden bijgeschreven worden.

Michael van Nijnatten; Jordy van Eijk (59. Rocco Uijttewaal), Luke van Veen, Matthijs Egberts, Ravi Pijper; Joost Verkerk, Peter Burgmeijer ©, Joey van den Haak (73. Sjef de Groot), Finn Janmaat; Jim Janmaat, Fitz MacLean (46. Joel Verlaan)