0172SPORT, Daan Zuijdervliet, sv Nieuwkoop

Nieuwkoop gedeeld koploper na nieuwe zege in blessuretijd

Waddinxveen | Zaterdag stond voor Nieuwkoop de vierde competitiewedstrijd op het programma. Van de vorige drie werden er twee gewonnen (twee keer met 1-0) en er werd één keer verloren (2-0 bij DWO). Ditmaal was Be Fair de tegenstander. Een ploeg die moeizaam aan het seizoen gestart is en waarbij wellicht ook nog met revanchegevoelens wordt terug gedacht aan vorig jaar, toen Nieuwkoop in Waddinxveen de zege leek te grijpen, maar diep in de extra tijd de thuisploeg toch weer langs zij kwam. Dit jaar flikte Nieuwkoop dat kunstje zelf op Waddinxveense bodem.

Het spel was in de beginfase redelijk in evenwicht. De eerste echte kans diende zich na een minuut of twaalf aan. Be Fair ondernam een poging die voorlangs het doel van Thomas Boekestein vloog. De spaarzame kansjes die er waren in het eerste bedrijf kwamen voornamelijk van de thuisploeg, maar zij wisten Nieuwkoop niet omver te blazen in de afronding. We zagen een poging naast en over en na vijfentwintig minuten onderscheidde Boekestein zich door met de voeten redding te brengen in een één op één situatie. Bij Nieuwkoop ontbrak de scherpte in de aanval. Steekballen waren veelal te hard en dat ondanks het feit dat er regelmatig ruimte lag achter de verdediging van gastheer. Geen grote kansen voor Nieuwkoop voor rust en ook geen goals.

De tweede helft begon met een personele wijziging bij Nieuwkoop. Bart Schuurman, die vorige week tegen VVSB voor veel gevaar zorgde in de laatste tien minuten, kwam in de ploeg voor Chiel Groenewoud. Aan het spelbeeld veranderde echter niet veel. De opdracht voor Nieuwkoop was om het over rechts te spelen en de snelheid van Schuurman te benutten, maar vaak kwam de bal daar niet. Be Fair deelde ondertussen wat plaagstootjes uit, maar Boekestein zal niet enorm nerveus zijn geworden van de aanvallers van de thuisploeg.

Vijf minuten voor tijd was er zowaar de eerste echte grote kans voor de bezoekers in de wedstrijd. Dat wat een hoge voorzet had moeten worden van Sem Meertens waaide richting het vijandige doel. De doelman van de thuisploeg had moeite de bal onder controle te krijgen en moest lossen. De inlopende Sam Vijfhuizen kon de bal net niet voldoende raken en zo kon de keeper de bal alsnog pakken. Het was het startschot voor een slotoffensief, want Nieuwkoop nam de wedstrijd in handen en ging op jacht naar een late zege. En die kwam er opnieuw. Bij het ingaan van de extra tijd kon Schuurman de bal vanaf de achterlijn perfect op het hoofd leggen van Boy Vork die de winnende treffer tegen de touwen knikte.

Een 0-0 was opnieuw op zijn plaats geweest, maar toch de punten kunnen pakken in dit soort duels is erg belangrijk. Nieuwkoop pakt samen met DWO en VVSB de koppositie en gaat volgende week op bezoek bij nummer laatst VVC.