Zoeken naar de wind bij WSVL

Langeraar | Zondag 4 augustus 2019 verschenen er negen zeilboten aan de start om voor de Koeleman Trofee te strijden. De wedstrijdcommissie had hiervoor een alternatieve baan uitgelegd. Ondanks de vakantieperiode – en weinig wind – was dit een goede opkomst.

Het startsein klonk op precies 14.00 uur, waarna de boten precies op het startsein vertrokken. De flash van Peter en de laser van Joost waren als eerste bij eerste boei. De rest van het wedstrijdveld raakte behoorlijk verdeeld over de gehele Langeraarse plas. Het was zoeken naar de wind, wat de een beter afging dan de ander. Joost en Peter raakte verder uit elkaar ten gunste van Joost. Wim en Agatha wisten dichter bij Peter te komen, waardoor er een mooie strijd tussen die twee boten ontstond. Na enige plaagstootjes vlak voor de finishlijn wisten Wim en Agatha dit in hun voordeel te beslissen, zij finishten één seconde vóór Peter. Het was net zo spannend als in de Formule 1.

Na alle boten weer afgetuigd te hebben en wat gedronken te hebben is iedereen weer tevreden naar huis gekeerd. De volgende wedstrijd is op 18 augustus om 12.00 uur, iedereen is van harte welkom om een keer een kijkje te komen nemen.

Aarlandentoernooi, 0172SPORT, Tennis

Na regen komt heel veel zonneschijn op Aarlandentoernooi 2019

Rinie van Koert, NSV'46-voorzitter, 0172SPORT

Rinie van Koert legt NSV’46-voorzittershamer neer