Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

Zevenhoven

Of het een verloren seizoen is geweest? Dat is niet helemaal waar, want er zijn ook hele leuke dingen gebeurd. Zevenhoven is namelijk op de tweede plaats geëindigd met drieëndertig punten, Alphense Boys heeft één punt minder maar had nog wel een wedstrijd tegoed. Je hebt er natuurlijk niets aan, maar het is voor Zevenhoven een schrale troost dat ze een goed seizoen hebben gedraaid.

Jordy Aartman staat weer onder lat, een betrouwbare doelman, zeker voor een vierdeklasser. Hij is echter wel snel geblesseerd. Een solide verdediger is Nick Vis, hij speelt alleen wel eens op of over het randje. De lange centrumverdediger Sjoerd Zuijdervliet is erg gevaarlijk voor de goal en maakt daardoor regelmatig een doelpunt, bij een achterstand meldt hij zich ook vaak voorin. Bij een vrije trap vanaf de zijkant kan Sjoerd gebruikt worden voor duelkracht in de zestienmeter, zowel aanvallend als verdedigend. Hij kopt erg doelgericht. Bij corners valt de bal vaak tussen de drie en acht meter en daar weet hij wel raad mee.

Voormalig Nicolaas Boys speler Bart Verlooij vormt als verdedigende middenvelder de buffer voor de verdediging (ruitenwisser). Zijn hoofdtaak is het opvangen van de diepgaande middenvelders. Als Sjoerd doorschuift is het zijn taak om de as achterin af te schermen, Bart is sterk in de duelkracht. Zevenhoven heeft niet echt een goede spelbepaler, het zou dan ook geweldig zijn als Maurits Splinter naar Zevenhoven gaat.

Berry Peters speelt als vleugelspeler of back. Zevenhoven heeft nog een periode gespeeld met vijf man achterin, de backs moesten opkomen, alleen vanuit de voorzet kwam er erg weinig van terecht. Nu speelt hij vaak voorin op de vleugel, met veel snelheid. Een verbeterpunt voor hem is dat hij wat meer over de bal heen gaat kijken om te zien of er een medespeler vrij staat. Als hij dit gaat leren, dan kan hij nog veel scoren en goede passes geven.

‘Zevenhoven mist een goede spelbepaler, het zou dan ook geweldig zijn als Maurits Splinter komt’

Theo denkt te weten met wie Zevenhoven de volgende stap kan maken

Marco Pellegrom, de teruggekeerde spits, kan de bal erg goed kan afschermen. Daarmee brengt hij verschillende tegenstanders in de problemen. Hij kan de bal ook goed vasthouden en van daaruit verder voetballen. Bij een voorsprong de bal vasthouden, een beetje temporiseren en vrije trappen uitlokken om zo de wedstrijd over de streep te trekken, dat kun je wel aan Marco over laten. Alle vrije trappen vanaf vijfentwintig meter zijn altijd gevaarlijk, er zijn al heel veel van dat soort ballen in de kruising beland. Via afstandsschoten heeft hij ook al veel doelpunten gemaakt.

Door de hoge werkdruk kon de zelfstandig ondernemer Danilo Boon werk en voetbal niet langer combineren. Zijn voetballende kwaliteiten gaat Zevenhoven nog wel missen. Robert Mooren maakte de laatste wedstrijden van deze gelegenheid gretig gebruik en pakte direct zijn kans om te laten zien dat hij de ideale vervanger is voor deze leeggevallen plek.

Ondanks het goede seizoen is er nog genoeg werk aan de winkel voor Zevenhoven. Te vaak staan spelers voorin en ook nog eens niet gestaffeld op één lijn. Ook op het spel maken mag nog wel getraind worden, want dat is voor Zevenhoven niet het sterkste punt. Om op te boksen tegen een hechte en goed georganiseerde defensie mist de ploeg creativiteit en intelligentie. Daarentegen zijn ze in balbezit altijd met voldoende mensen voorin. Dit seizoen was het uitgangspunt vooral om achterin de nul te houden. Misschien speelden ze dit jaar iets meer verdedigend, het resulteerde echter in maar zeventien doelpunten tegen.

Chris Snatersen is als trainer ambitieus, sociaal, fanatiek, positief, een teamspeler, zelfkritisch, en verwacht dezelfde kwaliteit en mentaliteit tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden. Verschillende spelers ontwikkelen zich nog steeds goed, dus hopelijk kan men daar volgend seizoen echt de vruchten van plukken.

TAVV dient verzoek in voor promotie, Van der Kleij trainer ARC 2

Bal voor de zorg