Zevenhoven pakt punt tegen Lugdunum na sterke 2e helft

Zevenhoven | Na een eerste helft waarin Zevenhoven op ongelukkige wijze op een 0-2 achterstand kwam, wist men in het tweede bedrijf de schade knap te herstellen en pakte de ploeg van trainer Danny ter Hoeve toch nog een belangrijk punt. De geelhemden gaan de winterstop in met slechts vier punten en zullen volgend jaar alles op alles moeten gaan zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Op Robert Mooren en Maurits Splinter kon wederom geen beroep worden gedaan en ook Nino van Eck moest zaterdag het schouwspel vanaf de zijlijn meemaken. Een fikse aderlating dus voor de thuisploeg die na zestien minuten spelen ook nog eens moest toezien hoe keeper Jordy Aartman de fout in ging en spits Ozan Isitir dankbaar de 0-1 mocht binnenschieten. Tot dan toe was er nog weinig noemenswaardigs gebeurt en alleen Nick Mooren wist hierna, met een prima schot, na een knappe dribbel, iets tegenover te stellen. Gareth Rowlands kwam vervolgens net iets tekort voor de rebound nadat keeper Michael Verhoef de bal niet direct onder controle kreeg. Niet veel later was er wederom een negatieve hoofdrol voor keeper Aartman die een diepe bal verkeerd inschatte waarna dit keer Tom Dijkhuizen kinderlijk eenvoudig kon profiteren en simpel 0-2 kon aantekende.

“Wij zullen blijven strijden om ons veilig te spelen”

Berry Peters | Wingback Zevenhoven

Een mentale tik dus voor de thuisploeg zo vlak voor rust maar erg in de war leek de ploeg van Ter Hoeve niet want direct na rust weet Nick Mooren de geelhemden weer helemaal terug in de wedstrijd te schieten. De actieve Nick Vis weet, na vijf minuten spelen, Mooren aan het werk te zetten. De spits weet de assist vervolgens knap te promoveren tot doelpunt. Een prima diagonaal schot die vervolgens aan de goede kant van het zijnet beland geeft de thuisploeg weer moed. Zevenhoven is daarna overduidelijke de betere ploeg. Toch moet de thuisploeg wachten tot de 76e minuut om op gelijke hoogte te komen. Een knappe voorzet van Berry Peters richting Falco de Lange wordt ditmaal door de keeper van de bezoekers verkeerd ingeschat. Michael Verhoef besluit de scherpe voorzet van Peters weg te stompen maar doet dit vervolgens hard tegen zijn eigen verdediger waarna de bal in het eigen doel beland. De meer dan terechte 2-2 blijft vervolgens tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan en zodoende pakt Zevenhoven toch nog een belangrijk punt en blijft er geloof om zich te handhaven in de 3e klasse A.

Berry Peters is zoals altijd positief na afloop. “Ook vandaag hadden we drie punten kunnen pakken, ondanks de 0-2 ruststand. Het kan zeker nog, sterker nog, ik denk zelfs dat we het met de ploeg gaan redden. Alleen dan wel via de nacompetitie, direct veilig spelen lijkt ver weg. We geloven er met de hele ploeg nog in en zullen blijven strijden om ons veilig te spelen.”