Zevenhoven lijkt klaar voor seizoensouverture

Noordwijkerhout | Zevenhoven heeft zijn derde en laatste poulewedstrijd voor de beker met 1-3 gewonnen van zaterdag derdeklasser VVSB. Door dit resultaat eindigen Noordwijk 2, VVSB en Zevenhoven allen op zes punten in de poule, maar plaatst eerstgenoemde zich voor de volgende ronde vanwege een beter doelsaldo. Een week voor de competitiestart kan men in Zevenhoven echter concluderen dat het er rooskleurig uitziet.

In de eerste helft gingen VVSB en Zevenhoven gelijk op. Het spel van Zevenhoven was echter verzorgd, men was rustig op de bal en had controle op het middenveld. Met name nieuwkomer Chris den Haan maakte indruk en speelde een goede eerste helft. De laatste pass naar de spitsen was echter net niet goed genoeg, waardoor echte kansen uitbleven. Na een half uur spelen kwam daar verandering in. De diep gestuurde Nick Mooren legde de bal terug op de opgekomen Berry Peters, die met een vlammend schot de bal op de binnenkant van de paal zag belanden. Vijf minuten later zorgde een ongelukkige overtreding in de zestienmeter voor een onverwachte tegentreffer. De handige spits van VVSB ging over de knie van Bart Verlooij, de daaropvolgende strafschop werd onberispelijk in de kruising geschoten: 1-0.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, het spel aan Zevenhoven kant bleef verzorgd. Zevenhoven trainer Chris Snatersen lijkt dit seizoen eindelijk de beschikking te hebben over een volwaardige reservebank en maakte daar in de tweede helft optimaal gebruik van. De net ingevallen Robert Mooren nam in de zeventiende minuut van de tweede helft de gelijkmaker voor zijn rekening door na een redding van de VVSB-doelman de afgeslagen bal in één keer op zijn pantoffel te nemen en voor de prachtige gelijkmaker te zorgen: 1-1. Even later zorgde Marco Pellegrom met een knappe passeeractie en het daaropvolgende schot in de korte hoek voor de 1-2. Ook de sterk ingevallen Erik de Boer liet zien klaar te zijn voor een basisplek door met een prachtige schuiver in de verre hoek voor de 1-3 te zorgen en daarmee bepaalde hij ook de eindstand.

Volgende week start Zevenhoven de competitie met een thuiswedstrijd tegen Rohda ’76. Aan het begin van de voorbereiding troffen beide ploegen elkaar ook al en toen won Zevenhoven met 5-2. Het op het oog volwassen geworden Zevenhoven lijkt dan ook de grote favoriet om volgende week de drie punten in eigen huis te houden en voor een mooie competitiestart te zorgen.

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Robin Leliveld (70. Nick Vis), Sjoerd Zuijdervliet ©, Mika Valentijn, Berry Peters; Tobias van der Voorn, Bart Verlooij, Niels van Rijn (63. Erik de Boer), Chris de Haan (55. Robert Mooren); Nick Mooren, Marco Pellegrom

Archieffoto Kees Verhaar

Jorn Poelwijk: ‘We moeten verbeteren en snel wennen willen we de verrassing van de derde klasse worden’

TAVV in de hoek waar de klappen vallen