Zevenhoven kopje onder in Oudewater

Oudewater | Een rommelig en slap begin van de wedstrijd zorgde voor een snelle 2-0 achterstand tegen derdeklasser Oudewater. De ploeg van Chris Snatersen wist de schade halverwege de wedstrijd nog wel te herstellen, maar moest zich uiteindelijke met 4-2 gewonnen geven tegen de sterkere thuisploeg.

Het was maar goed dat Oudewater bij een stand van 2-0 een toegekende strafschop miste, anders was de wedstrijd in een wel heel vroeg stadium beslist geweest. Nadat ook Maurits Splinter namens Zevenhoven een strafschop had gemist trokken de geelhemden de wedstrijd toch iets meer naar zich toe. Er kwam weer geloof in de ploeg en nadat Robert Mooren nog voor rust voor de aansluitingstreffer had gezorgd was het Nick Mooren die vroeg in de tweede helft de ploegen weer op gelijke hoogte bracht.

‘Bij ons was het erg stroperig vandaag, we lieten het een beetje gebeuren’

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Helaas lukte het de bezoekers niet om hier lang van te genieten. Nadat Oudewater opnieuw op voorsprong was gekomen moesten er achterin risico’s worden genomen. Sjoerd Zuijdervliet wist in deze fase nog wel te scoren, maar helaas niet in het juiste doel en besliste hiermee op ongelukkige wijze de tweede bekerwedstrijd van zijn ploeg. Spits Marco Pellergom was realistisch na afloop: ‘Zij zijn voetballend verder, vonden elkaar makkelijker. Bij ons was er vanmiddag gewoon weinig pit, we lieten het een beetje gebeuren.’

Volgende week mag de ploeg in de laatste poulewedstrijd het gaan opnemen tegen Quintes en heeft het nog steeds kans om de volgende ronde te bereiken.