Zevenhoven de sterkste in oersaaie derby

Zevenhoven | Het strijdplan van Siveo was vanaf de eerste minuut wel duidelijk, de ploeg van Koos van Zoest speelde vooral om niet te verliezen en verliet om die reden geen moment de verdedigende stelling. Zevenhoven was lange tijd niet in staat een gaatje te vinden, uiteindelijk brak Sjoerd Zuijdervliet in de slotfase de ban en liet Zevenhoven zijn derde overwinning aantekenen.

Wanneer in de eerste tien minuten – toen Zevenhoven tot tweemaal toe gevaarlijk was – een doelpunt was gevallen hadden de toeschouwers wellicht een leuke wedstrijd voorgeschoteld gekregen deze middag. Maar een doelpunt bleef helaas uit en om die reden had de eerste helft meer weg van een potje ‘zomeravondvoetbal’ in plaats van een spannende derby. Zevenhoven speelde in een veel te laag tempo, speelde vaak achteruit en was geen moment in staat om het zeer verdedigend spelende Siveo uit elkaar te spelen. Tegelijk was er ook de angst voor de counter en zodoende hield de thuisploeg ook veel spelers achter de bal.

‘Ons uitgangspunt is om de nul te houden achterin, misschien spelen we dit jaar iets meer verdedigend, dat is dan maar zo. Daarentegen zijn we in balbezit altijd met voldoende mensen voorin’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Bij elkaar opgeteld had de wedstrijd dus alle ingrediënten om in 0-0 te eindigen. Gelukkig beschikt Zevenhoven dit seizoen eindelijk weer over een waardige selectie en dus ook over reservespelers die iets extra’s kunnen brengen wanneer een wedstrijd op slot zit. Aanjager Robert Mooren is zo’n speler en afgelopen zaterdag was hij de man die met zijn invalbeurt weer energie bracht in het elftal van Chris Snatersen. Niet geheel toevallig lag twee minuten na zijn invalbeurt de bal dan eindelijk in het doel van Siveo. De lange Sjoerd Zuijdervliet kopte een cornerbal prachtig diagonaal binnen en brak hiermee de ban. Marco Pellegrom mocht vijf minuten later de score vanaf elf meter verdubbelen en bepaalde hiermee de uitslag op 2-0.

Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet stak zijn blijdschap na afloop niet onder stoelen of banken: ‘Negen punten uit drie wedstrijden en nog geen doelpunt tegen, ja dat geeft ons wel vertrouwen natuurlijk. De beste ploegen moeten we nog krijgen, dan weten we pas echt waar we staan maar dit hebben we voorlopig.’ Zaterdag mag Zevenhoven tegen titelkandidaat NSV laten zien of het zich kan meten met de beste ploegen uit deze 4e klasse. Zuijdervliet: ‘De wedstrijd tegen NSV is natuurlijk een wedstrijd op zich, iedereen kent elkaar en zal er 100% voor gaan om te winnen, alleen maar mooi, ik verwacht een mooie pot voetbal.’