0172SPORT, Waterlanders sluit seizoen af

Waterlanders sluit seizoen af in het Fata Morgana Café

Nieuwkoop | Voor de meeste teams van Volleybalvereniging Waterlanders zit het seizoen erop. De laatste wedstrijden van de competitie zijn gespeeld en de laatste trainingen voor de zomerstop zijn in zicht. Reden voor de Nieuwkoopse vereniging om zaterdag 13 april het seizoen af te sluiten met het jaarlijkse eindfeest in Grand Café de Steupel. Ditmaal was de organisatie in handen van Heren 1, die zo bleek op de feestavond, gedurende het seizoen al de aanloop naar het befaamde feestje maakte.

De jeugdleden van Waterlanders speelden in de middag een flink aantal spelletjes en probeerden steeds een stapje hoger te komen op de spelladder. Rond vijf uur in de middag druppelde de tribune van de kleine zaal in sporthal de Steupel vol met supporters die de legendarische lange mannen kwamen aanmoedigen. Heren 1 had elf legendes uitgenodigd voor een ouderwets potje volleyballen op centre court. Stadionspeaker en voorzitter van Waterlanders John Kwakkenbos praatte de aanloop naar de wedstrijd als vanouds aan elkaar. ‘Een geur van Midelgan komt mij hier wel tegemoet’, zo merkte de speaker al snel op. Ondanks het warmtesmeersel moesten er gedurende de wedstrijd wel een aantal spelers afhaken en de wedstrijd vanaf de bank – naast oud-coach Hans Schimmel – aanschouwen. Het zestal van het huidige Heren 1 won uiteindelijk de pot met 2-1 van de oud Heren 1-legendes.

Waterpijpen
Het Grand Café de Steupel was door Heren 1 omgetoverd tot een heus Shisha café met zes waterpijpen en zwierige 1001-nacht versiering. Bezoekers konden aanschuiven voor een heerlijke barbecue met ook een aantal toepasselijke gerechten. Daarna was het tijd voor de Waterlanders Quiz met allemaal leuke teamwetenswaardigheden die de teams bij Heren 1 hadden aangeleverd. Met een plaatje van een oase of woestijn konden alle deelnemers steeds aangeven welke stelling juist was totdat er nog een klein clubje overbleef. De vier overgebleven dames bleken te strijden om de organisatie van alweer het volgende eindfeest. Cindy Vane uit Dames 4 bleef als laatste over, zij mag met haar team volgend seizoen het eindfeest organiseren.

0172SPORT, Waterlanders sluit seizoen af

Gebakken lucht
In één van de laatste quizvragen liet het organiserende Heren 1 doorschemeren dat de nieuwe teamsponsor die dit seizoen werd gecontracteerd – Alhawa’ Almakhbuz uit Abu Dhabi – beruste op een grap. Of eigenlijk “gebakken lucht” zoals de sponsornaam vanuit het Arabisch vertaald naar het Nederlands betekent. Achteraf gezien natuurlijk een fantastische actie van de mannen die immers altijd wel in zijn voor een geintje.

P/D wedstrijden
Alle teams begaven zich daarna richting de kleedkamers om zich om te kleden in toepasselijke feestkledij in het thema Fata Morgana. DJ Menzoo begeleidde een fantastische feestavond, de Waterlanders sloten een prachtig seizoen met elkaar af. Het seizoen is voor drie Waterlanders teams nog niet helemaal ten einde. Dames 1 en Heren 2 spelen zaterdag 20 april P/D-wedstrijden voor promotie naar een hogere klasse. Heren 1 speelt ook zaterdag, maar dan voor behoud van hun plek in de derde divisie. Alle teams spelen in verschillende hallen (Weesp, Delft en Noordwijk) waarbij publiek meer dan welkom is om te komen aanmoedigen!

Inschrijving Open Toernooi Zevenhoven geopend

Jeugdvoetbaltoernooi Gemeente Nieuwkoop tijdens Paasweekend