Wandelen op afstand… het kan!

Nieuwkoop/Ter Aar | Het is voorjaar en het weer is bijzonder aantrekkelijk om eropuit te trekken. Helaas is dit door de maatregelen rond de coronacrisis maar zeer beperkt mogelijk.

Wat nog wel mogelijk is, is een stukje wandelen in de eigen omgeving om, zoals de premier herhaaldelijk heeft aangegeven, even “een frisse neus” te halen. Daarnaast is natuurlijk het dagelijks een stukje wandelen erg goed en noodzakelijk voor de lichamelijke conditie en natuurlijk ook om de zinnen even te verzetten. Een bijkomend voordeel is dat het fit zijn een positieve invloed heeft op ons immuunsysteem.

Fysiotherapeute en Sportief Wandelen-specialist Barrie Boonstra heeft een aantal wandelroutes uitgestippeld in de omgeving van Nieuwkoop waarmee wordt voorkomen dat je dagelijks dezelfde route loopt. Meer variatie en daarmee leer je de omgeving steeds beter kennen. De routes zijn te vinden via deze link.

Uiteraard is het noodzakelijk om tijdens het wandelen de algemene richtlijnen niet uit het oog te verliezen. Probeer altijd de 1,5 meter afstand te bewaren tot mede wandelaars. Ondanks dat is het goed mogelijk om ook op die afstand van elkaar gezellig samen een rondje te lopen.

Op de website www.bakkerendevos.nl staan nog meer tips om in deze periode fit te blijven. De fysiotherapie-behandelingen zijn nog slechts zeer beperkt mogelijk. We hopen dat daar op korte termijn verandering in komt.

Bal voor de zorg

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

TAVV