Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 4B

Het mooiste nieuws van afgelopen zaterdag kwam vanuit Woerdense Verlaat waar Sportief geheel tegen de verwachtingen in Woerden met duidelijke cijfers wist te verslaan (3-0, red) al was men in het veld de mindere. De Green White Army wordt echter geen vervolg gegund, want zij hebben rust deze week. Zevenhoven haalde een knappe overwinning uit bij Zwammerdam en NSV’46 bleef op 1-1 steken tegen het Bodegraafse ROHDA’76. Al met al werd er door de “onzen” niet verloren in deze vierde klasse.

Zevenhoven – Alphense Boys
Net als in 3A ontvangt de nummer vier de nummer twee. In dit geval zal Zevenhoven aan de Stationsstraat het favoriet geachte Alphense Boys gaan bestrijden. De Alphenaren hebben tot nu toe slechts eenmaal een gelijkspel moeten toestaan (Kamerik uit, 1-1) en daarnaast hun duels weten te winnen. Zevenhoven verloor de derby tegen NSV’46 en een week later op eigen veld tegen Woerden. Des te knapper is het dat afgelopen zaterdag in en tegen Zwammerdam de punten werden meegenomen. Dit werd vooral bewerkstelligd met lef door een zeer offensieve strijdwijze op de mat te leggen. Dat zal men nu anders moeten gaan invullen, want de Boys van de uit Langeraar afkomstige trainer Cuvelier beschikken over spelers die snel kunnen schakelen. Individueel hebben de rood-witten ontegenzeggelijk meer kwaliteit, maar heeft het een beter team dan Zevenhoven? Want juist het collectief moet het in deze wedstrijd gaan doen. Trainer Chris Snatersen moet een goede list gaan verzinnen deze week om de ambities van Alphense Boys te temperen. SCH’44 heeft als enige club tot nu toe de volle achttien punten uit de zes gespeelde wedstrijden. Alphense Boys volgt met een wedstrijd minder én twee verliespunten meer. Zo is er voor hen alles aan gelegen om die aansluiting te houden. Maar of Zevenhoven dit zal toestaan?
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 1-2

SCH’44 – NSV’46
In jaartallen staan de Noordenaren twee puntjes achter en eerlijk gezegd denken wij dat er deze middag tegen de gewezen zondag tweedeklasser weinig tot niets te halen valt. Dat klinkt heel pessimistisch vanuit een sportsite die vooral de intentie heeft om positieve dingen te vermelden uit de clubs uit hun regio, maar er is ook zoiets als gezonde realiteitszin. De statistieken geven hieraan ook nog eens aanleiding. NSV’46 zit niet bepaald in de sterkste fase, dit in tegenstelling tot de tegenstander van vandaag. Het enige wat nog een (grote) zege in de weg kan staan is gemakzucht bij de gastheren uit Harmelen. Maar voor eigen aanhang zo opzichtig laconiek te werk gaan lijkt eerlijk gezegd ook geen optie. NSV’46 zal zich vooral moeten beperken tot tegenhouden en neutraliseren, want als het de Harmelense machine zo lang mogelijk kan ontregelen heeft de ploeg van scheidend trainer Dennis van den Ing een kans(je) En dan ook nog eens hopen op een gril voorin van een van de voorwaartsen. Gemiddeld maken de Harmelenaren meer dan vier doelpunten per wedstrijd en krijgen zijn er gemiddeld minder dan één tegen. Ga er maar aan staan. Laten we dan vooral maar hopen dat de score een draaglijk aanzien zal krijgen. Het zou een geweldige stunt zijn als de Noordenaren met een puntje of zelfs meer huiswaarts zal keren.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 4-0

Achieffoto Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen tussen Zevenhoven en Alphense Boys)

Voetbalreizen naar Barcelona, Arsenal of Manchester City in de aanbieding

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A