Voorbeschouwing zaterdagvoetbal 3A

De eerste twee rondjes zitten er op en ondanks dat het seizoen nog zo pril lijkt is er al een klein onderscheid zichtbaar. Na deze ronden zijn er nog slechts twee ploegen die de volle buit hebben weten te behalen. Daarachter een leger van acht teams die de aansluiting nog niet hebben verloren en wekelijks een poging gaan ondernemen om het gat niet te groot te laten worden. Ook deze week hebben we enkele in het oog springende duels voor “onze” clubs, te weten:

CVC Reeuwijk – TAVV
De Ter Aarders haalden een verdienstelijk punt op in Aarlanderveen na het grootste gedeelte met een numerieke minderheid gespeeld te hebben. Dat geeft aan dat het zowel met het karakter als wel met de vorm wel goed zit. Tegenstander CVC Reeuwijk wist in de eerste ronde een 0-3 voorsprong niet te kunnen vasthouden en een week later speelde dezelfde kwaal weer op. In tegenstelling tot de wedstrijd in Wassenaar wist men in eigen huis er nog een puntje aan over te houden na opnieuw een voorsprong van 2-0 niet over de streep te kunnen trekken. Dat is de magere oogst van de roodblauwen na 180 minuten voetbal. De Reeuwijkers bezitten dus wel offensieve kracht, maar blijken defensief statistisch gezien kennelijk ook kwetsbaar. TAVV is uitgebalanceerd en lijkt voor deze wedstrijd de beste papieren te hebben.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 1-3

VVSB – Aarlanderveen
Het evenals TAVV nog altijd ongeslagen Aarlanderveen krijgt met een tegenstander te maken die vooral op eigen complex moeilijk te verslaan blijkt. Nieuwkoop werd bij vlagen omver geblazen door de Voetbal Vereniging Sint Bavo. Ieder jaar lijkt dit team weer een kwaliteitsinjectie te krijgen, wellicht geïnspireerd door de grote broer van de zondag. De paars-gele brigade uit Noordwijkerhout doet ieder seizoen weer lang mee voor de prijzen, maar net zo gemakkelijk haakt het in het zicht van de haven ook weer af. Aarlanderveen daarentegen bekijkt het week voor week en ziet wel waar het na verloop van tijd staat. Zo nuchter is men daar wel, maar eigenlijk weten insiders ook dat, ondanks dat alles nieuw voor hen is, men hongerig is en zo lang mogelijk bovenin wil blijven meedraaien. Na de testcase tegen TAVV is dit een nieuwe opgave voor de groenwitten. Het zal zeker niet vanzelf gaan deze middag. Daar weet men enkele kilometers verderop namelijk nog alles van…
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 2-2

Nieuwkoop – Sporting Leiden
De platvissen herstelden zich van de nederlaag uit Noordwijkerhout en wisten op eigen veld Blauw Zwart voor te blijven. Maar gemakkelijk ging dat niet. Het spel is nog allerminst stabiel te noemen omdat men sterkere fases net zo snel afwisselt met de mindere fases. Het bleek in de eerste thuiswedstrijd voldoende voor winst, maar met de komst van Sporting Leiden zal er meer dan dat gevraagd en geëist worden van de spelersgroep. De Leidenaren scoren er lustig op los. In de eerste ronde werd VVC uit Nieuw-Vennep met 7-0 aan de kant gezet en een week later bleek FC Oegstgeest niet opgewassen (0-5) tegen de offensieve daadkracht van deze fusieclub. Nieuwkoop zal dus “gecontroleerd” moeten aanvallen en zeker de defensieve stellingen goed moeten gaan neerzetten. Of dat voldoende is om die dadendrang in te tomen is nog maar zeer de vraag. Er is een goede tactiek nodig om de sleutelstedelingen te beteugelen. Aan trainer Michel Strating de taak om zijn selectie optimaal te prepareren voor deze zeer zware wedstrijd.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 0-3

Archieffoto Kees Verhaar

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De eenzame teamspeler

Voorbeschouwing zaterdagvoetbal 4B