Altior, ONA, Langeraar, Daan Vonk

Voorbeschouwing ‘wedstrijd van de week’ Altior – ROAC

Langeraar | Tweede Paasdag is traditioneel een dag voor de meubelboulevards, tuincentra en keukengiganten om met stuntaanbiedingen mensen naar hun winkels te lokken. In Langeraar heeft men hierbij andere gedachten. Door een zo aantrekkelijk mogelijke tegenstander ‘uit te nodigen’ die zelf ook nog eens wat extra mensen meeneemt hoopt men het gemis van al die gelukszoekers op de locaties van de eerste regel tóch in het eigen dorp te houden.

Nu de weergoden ook nog eens gunstig gezind zijn staat de voetballiefhebber niets in de weg om richting Altiorplein te gaan. Tegenstander ROAC doet het meer dan uitstekend in deze klasse en vindt zich terug op plaats twee achter het ongenaakbare TAC’90. KDO, HVV, Teylingen, DOSR en Foreholte staan echter binnen drie punten van de Rippers. De club die daarna volgt is Altior, dat hoe dan ook geen sprong gaat maken naar boven, zelfs niet bij winst in deze wedstrijd.

Al enige jaren is ROAC actief in de tweede klasse en dat mag men een grote prestatie noemen van een team dat louter uit spelers uit het eigen dorp bestaat. Men heeft uiteraard wel ambitie, maar vindt de tweede klasse een aantrekkelijke competitie met ploegen uit de buurt. Altior denkt daar net zo over, zij het dat handhaving het primaire doel is van dit seizoen na tweemaal op rij gepromoveerd te zijn.

De Langeraarders hebben de afgelopen weken goede stappen gezet en lijken weer in vorm voor de slotfase van dit seizoen. ROAC kan zich beroepen op een solide defensie, waaruit men voetballend probeert de voorwaartsen in stelling te brengen. Dat rendement laat nog wat te wensen over, maar dat zij hun zaakjes op orde hebben blijkt wel degelijk uit de tussenstand. Hoe dan ook wordt het een mooie wedstrijd tussen twee verschillende culturen qua speelstijl maar qua verenigingsstructuur toch wel op elkaar lijkend als omniverenigingen.

Bekijk hier het programma en de stand

Archieffoto Hilda van Welzen

Aarlanderveen voorzitter De Jong: ‘Een jongensdroom komt uit’

Voorbeschouwing Nicolaas Boys – HOV/DJSCR