Voorbeschouwing TAVV – Valken’68

Ter Aar | De nummers twaalf en dertien gaan onderling uitmaken wie de aansluiting gaat bewerkstelligen richting de veilige plaats elf. De winnaar van het treffen tussen DoCoS en SC Monster kan zich nog naar boven werken. De ploeg op plaats veertien moet dat echter lijdzaam toezien. Met een achterstand van acht punten én met nog slechts vier wedstrijden op het programma, waarvan er nog twee tegen een team uit de top drie, lijkt het lot reeds bezegeld.

Officieel is TAVV nog altijd tweedeklasser en mochten de Aardammers erin slagen Valken’68 van zich te houden, dan nóg blijft het afhankelijk van het resultaat in Leiden. Het gunstigste scenario zou zijn dat een van de twee teams daar wint en dan moet het natuurlijk ook zelf winnen. Maar iets in ons zegt dat het meer te maken heeft met zoiets als wens en vader van de gedachten.

De Valkenburgers zijn nog in een hevige strijd verwikkeld om plaats vier, dat aan het einde wellicht recht geeft om voor een plaats richting de eerste klasse te mogen voetballen. Zij zijn dus hongerig. Met Berkel, VELO, RCL, Soccer Boys en Te Werve gaan zij die strijd de laatste weken aan. De titelstrijd gaat tussen UVS, DSO en Voorschoten’97. HVC’10 en SVC’08 lijken van alle last verlost te zijn, maar kunnen ook zomaar ineens benaderd worden door de ploegen die onder hen staan. Het worden nog prachtige weken in deze klasse, waarin nog niets is beslist. Althans, nog niet officieel…

Bekijk hier het programma en de stand

Archieffoto Kees Verhaar

Jeugdvoetbaldagen bij SV Nieuwkoop op 29 en 30 april

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Het ronselen is begonnen…