Voorbeschouwing op speelronde 25

Van de redactie | Waar het vorige week nog ongekend spannend was in 2A, lijkt het na afgelopen weekend zo goed als beslist. Nieuwkoop maakte zelf geen fout en zag concurrenten Aarlanderveen, Koudekerk en Blauw-Zwart wél punten morsen. Hierdoor kunnen de mannen van Boris van Es de titel dit weekend al veiligstellen wanneer het wint op bezoek bij Koudekerk. Of zijn mannen al hersteld zijn van de bekerwinst moeten we gaan zien, maar de smaak van zilverwerk smaakt ongetwijfeld naar meer! NSV’46 heeft zijn weg omhoog gevonden en maakt zelfs weer kans op een periodetitel wanneer men zijn laatste twee wedstrijden weet te winnen. Is dit het geval kunnen de Noordenaren daarmee dit weekend buurman Zevenhoven kampioen maken… In 5A zal Sportief zich moeten herstellen van de topper bij MMO en de druk vol op de Hoogmadenaren houden, hopend op een misstap van de grote concurrent dat alsnog de titel zou kunnen opleveren… Het beloofd al met al weer een enorm spannend weekend te worden! Hetzelfde geldt voor de stand in onze poule waar Marieke Janmaat nog altijd de ranglijst aanvoert maar haar voorsprong steeds iets verder ziet teruglopen…

TAVV – FC Aalsmeer
We kunnen dit weekend wel eens een bomvol Sportpark Aardam West verwachten. FC Aalsmeer kan op bezoek bij TAVV namelijk kampioen worden, dus het ligt in de lijn der verwachting dat heel Aalsmeer uitloopt om de kampioenswedstrijd bij te wonen. In hekkensluiter TAVV lijken ze op papier een ideale tegenstander te hebben, maar de ploeg van Dennis Tijssen is dit seizoen vrijwel altijd gelijkwaardig aan de tegenstander. Een gebrek aan scorend vermogen heeft de ploeg opgebroken, maar voetballend kunnen ze in de tweede klasse wel meekomen en ook de verdedigende organisatie staat over het algemeen redelijk goed. Toch denken wij dat TAVV dit weekend (opnieuw) het onderspit gaat delven en de bezoekers er met de overwinning én het kampioenschap vandoor gaan.
Poule tip: 0-2 

Alphen – Aarlanderveen
Officieel speelt Aarlanderveen een uitwedstrijd bij Alphen, maar eerder dit seizoen werd de wedstrijd al omgeruild waardoor het nu dus een thuiswedstrijd speelt. Voor Aarlanderveen staat er door een mindere laatste fase niets meer op het spel. Officieel zou het nog kampioen kunnen worden, maar iedereen weet dat dit niet meer gaat gebeuren. Het vizier zal vanaf nu gericht worden op de nacompetitie en de wedstrijden tegen Alphen en Stompwijk’92 kunnen dan ook als voorbereidingswedstrijden hierop worden gezien. Alphen is al enkele weken gedegradeerd en moest afgelopen weekend een grote nederlaag slikken (8-1 tegen SCW). De ploeg van Chris Snatersen zal dit weekend vooral op zoek zijn naar eerherstel en moet hopen dat de voorhoede van Aarlanderveen het niet op zijn heupen krijgt.
Poule tip: 0-4

Koudekerk – Nieuwkoop
Nieuwkoop beleefd ongekende tijden. Het schreef deze week voetbalgeschiedenis en voor veel spelers (en staf) kwam hun jongensboek uit met het behalen van de beker. Het kan momenteel niet op in Nieuwkoop want koud bijgekomen – en ontnuchterd – staat de volgende finale alweer voor de deur. De kampioenswedstrijd wacht en Koudekerk is de tegenstander waartegen het moet gebeuren. Na de loodzware bekerfinale is die een kluif van jewelste maar het zilverwerk zal de ploeg van Boris van Es ongetwijfeld een mega-boost hebben gegeven. Men wil nu, ondanks dat het nog eenmaal mag verliezen nu doorpakken en ook het kampioenschap veiligstellen. Er staat geen maat op de oranjehemden denken wij en dus volgt het tweede feest in 72 uur…
Poule tip: 1-2

Hazerswoudse Boys – Nicolaas Boys
Officieel heeft Nicolaas Boys nog een punt nodig, maar eigenlijk kunnen we wel zeggen dat de ploeg van Mo Bougrine veilig is. Dit weekend gaat het op bezoek bij het al gedegradeerde Hazerswoudse Boys en bij een overwinning hierop zou men zelfs nog mee kunnen doen om de laatste periode doordat de ploegen boven ‘de boys’ tegen elkaar spelen of nog een zwaar programma hebben. Toch denken wij dat ze in Nieuwveen al blij zijn met de positie waarop ze nu staan. Al met al lijkt Nicolaas Boys te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken, en is het dus een echte middenmoter. Tegen de nieuwe ploeg van Robert Swart hoopt men in elk geval weer een overwinning bij te schrijven, zodat het in de laatste wedstrijd tegen Warmunda helemaal vrijuit kan voetballen.
Poule tip: 1-2

NSV’46 – BSC ’68
NSV’46 neemt het in zijn laatste thuisduel op tegen BSC’68, dat na het puntverlies van vorig weekend met de haven in zicht het kampioenschap waarschijnlijk verspeelde. De groenhemden zullen er ongetwijfeld alles aan doen om de druk erop te houden bij koploper Zevenhoven, maar dat de geelhemden nog een misstap begaan kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen. Het kan zelfs zo zijn dat buurman NSV’46 hen dit weekend al de titel kan bezorgen wanneer het wint van BSC’68. De ploeg van Roland Leliveld verkeerd in een prima vorm en is weer opgeklommen naar een vijfde plaats en heeft zelfs weer zicht op de nacompetitie. De periodetitel van Zevenhoven (of BSC’68) schuift immers door naar de hoogst genoteerde op de ranglijst. Er is de Noordenaren dus alles aan gelegen een goed resultaat neer te zetten om zo concurrent Meerburg te passeren. Uit was NSV’46 geen partij voor de ploeg uit Benthuizen, maar inmiddels hangt de vlag er in Noorden anders bij en kan men zomaar eens revanche nemen dat vergaande gevolgen heeft voor de titelrace.
Poule tip: 2-2

Zevenhoven – Roodenburg
Zevenhoven begint als koploper aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Twee overwinningen volstaan om kampioen te worden, maar in Roodenburg treft het een lastige tegenstander. Vooral op eigen veld is de Leidse formatie een lastig te nemen horde, maar de blauw-zwarten hebben nog een aantal punten nodig om zich te handhaven dus zullen ook in Zevenhoven goed voor de dag willen komen. Bij Zevenhoven lijkt Marco Pellegrom hersteld van zijn blessure en hoopt hij zijn laatste thuiswedstrijd te spelen, aangezien de spits aan het eind van dit seizoen zijn voetbalschoenen in de wilgen hangt. We zijn benieuwd hoe de geelhemden omgaan met de druk als koploper. Kunnen ze de drie punten in eigen huis houden, zodat ze volgend weekend bij Woubrugge het kampioenschap kunnen binnenslepen. En wat doet buurman NSV’46 tegen BSC ’68, waardoor het zelfs dit weekend al kan gebeuren. Zaterdagmiddag rond de klok van 16:30 uur zullen we het weten… De spanning en kampioenskoorts aan de Stationsweg zal in elk geval toenemen.
Poule tip: 2-1

Vogelenzang – Sportief
Hoe zal Sportief voor de dag komen na de desastreus verlopen topper bij MMO, waar men hard onderuitging en de titelkansen verspeelde. Waar Sportief vrij was, won MMO vorig weekend ternauwernood zijn inhaalwedstrijd bij Terrasvogels met 0-1 en heeft nu een gat van drie punten geslagen met nog twee wedstrijden te gaan. Het doelsaldo is weliswaar in het voordeel van de ploeg van Cock Wens maar zolang MMO geen fout maakt zal dit uiteraard geen invloed hebben. Het enige dat Sportief kan doen is de druk erop houden, te beginnen zaterdag op bezoek bij Vogelenzang. In het achterhoofd zal men hebben zitten dat MMO de lastige wedstrijd tegen Bernardus speelt, de ploeg waar Sportief een aantal weken geleden nog met 5-2 van verloor…
Kijkend naar Vogelenzang zal deze wedstrijd geen problemen op moeten leveren. Thuis zegevierde Sportief met 3-0 en ondanks dat dit voor Sportief-begrippen geen grote uitslag is, was het wel dat de nul werd gehouden. De laatste zes wedstrijden lukte dit immers niet en hierin incasseerde men maar liefst zeventien (!) tegentreffers… Achterin moet het dus beter, maar in een overwinning hebben wij alle vertrouwen.
Poule tip: 1-4

Altior – Hooglanderveen
Altior staat op de rand van degradatie. De laatste twee wedstrijden moeten gewonnen worden en zelfs dan is men nog afhankelijk van de resultaten op de andere velden. De voorlaatste wedstrijd betekent tevens het laatste thuisduel voor de ploeg van Arjan van der Laan. Men lijkt zich te hebben neergelegd bij degradatie en stapt zoals bekend na dit seizoen over van de zondag naar de zaterdag waar men ploegen als TAVV en misschien ook wel Aarlanderveen gaat treffen. Nog eenmaal kan de ploeg middels een goede wedstrijd het trouwen publiek bedanken. Middenmoter Hooglanderveen lijkt hiervoor op papier een prima tegenstander. De tweede periode hebben zij alles gegeven en sleepte men die titel overtuigend binnen. Pakken we de stand uit de derde periode erbij zien we dat de geelhemden hierin voorlaatste staan en slechts één duel van de laatste zeven wist te winnen. Een afsluitende winstpartij behoord dus zeker tot de mogelijkheden, maar misschien is dit toch net nog iets te veel gevraagd.
Poule tip: 1-1

De wedstrijd van de week is vanzelfsprekend de topper in de derde klasse A tussen Koudekerk en Nieuwkoop, waarbij de ploeg van Boris van Es kampioen kan worden.
Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Nieuwkoop schrijft geschiedenis en wint de beker na verdiende zege op XerxesDZB

Pellegrom stopt bij Zevenhoven: “Kampioen worden zou de ultieme bekroning zijn!”