Voorbeschouwing op speelronde 24

Van de redactie | In 3A is het nog altijd ongekend spannend. Koploper Nieuwkoop heeft een voorsprong van twee punten op Aarlanderveen, maar zal ook met het hoofd bij de bekerfinale zijn van komende week. De dubbel zou uniek zijn, alles verspelen een ramp. Aarlanderveen zal de druk er ongetwijfeld op houden en nog altijd zijn kans ruiken. Een klasse lager mag Zevenhoven nog altijd dromen van de titel maar hervoor is het afhankelijk van BSC’68 én kan het zich geen misstap meer beperken. Competitiegenoot NSV’46 lijkt zich veilig te hebben gespeeld maar om hier zeker van te zijn zou een extra puntje welkom zijn. Nicolaas Boys moet nog altijd vrezen, maar treft dit weekend ‘gelukkig’ het al gedegradeerde SJC. Voor TAVV zit het seizoen er op, buurman Altior vecht nog altijd tegen degradatie maar lijkt dit eigenlijk niet meer te kunnen ontlopen. Nog drie speelronden dan weten we alles!

Alphia – TAVV
Voor TAVV zijn de kaarten geschud. Zij kunnen de laatste drie wedstrijden lekker vrijuit gaan voetballen en hopen de laatste plaats nog af te kunnen staan aan RVC ’33. Hoe anders is dat bij tegenstander Alphia. Alphia won de eerste periode, maar is de laatste wedstrijden in een vrije val belandt. Hierdoor staat het nu op de negende plaats en hierdoor staan zij nu virtueel op een nacompetitieplaats in de strijd tegen degradatie. Voor Alphia wordt het dus zorg om in elk geval nog één plek te stijgen en dan gaan ze weer nacompetitie spelen om promotie… Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want na TAVV staan er ook nog wedstrijden tegen EMM’21 en ESTO op het programma en dit zijn ook twee ploegen die nog bovenin meespelen. De wedstrijd tegen TAVV lijkt dan ook cruciaal te zijn voor de Alphenaren.
Poule tip: 2-1

Aarlanderveen – DWO
Hoe zal Aarlanderveen de nederlaag tegen FC Oegstgeest hebben verteerd? Thuis tegen DWO moeten ze zich in elk geval herpakken om de druk op Nieuwkoop te houden. Nieuwkoop lijkt dit weekend ‘een makkie’ te hebben, maar gaat volgende week op bezoek bij Koudekerk en als de ploeg van Sander van Dijk in de achtervolging blijft op de Nieuwkopers kunnen ze volgende week wellicht profiteren. Zeker doordat Nieuwkoop twee dagen daarvoor ook nog de bekerfinale speelt. DWO lijkt de lastigste opgave voor Aarlanderveen, aangezien het hierna het al gedegradeerde Alphen en Stompwijk’92 treft. Bovendien worden alle drie de wedstrijden op eigen veld afgewerkt. Voor DWO lijkt het seizoen erop te zitten, we verwachten dan ook een overwinning voor Aarlanderveen.
Poule tip: 3-1

Nieuwkoop – Stompwijk’92
Waar zal Nieuwkoop met het hoofd zijn komend weekend? Al bij de bekerfinale van donderdag of blijft men toch op en top gefocust en houdt het tevens het hoofd bij een mogelijk kampioenschap. Het zal ongetwijfeld meespelen in de koppies. Je wilt een paar dagen voor de belangrijkste wedstrijd uit je carrière immers niet tegen een blessure aanlopen, maar ga je half de duels in dan is de kans hierop ook aannemelijk. Boris van Es zal misschien een paar mannen met lichte klachten rust gunnen, maar hij zal ook geen risico willen nemen in de strijd om het kampioenschap. De koploper ontvangt gelukkig dit weekend geen topploeg maar het tegen degradatie vechtende Stompwijk waar men getuige de 1-4 winst in de uitwedstrijd weinig moeite mee kende. Winst brengt Nieuwkoop vanzelfsprekend een stapje dichterbij de titel, maar misschien wordt het dit weekend nog wel mooier. Concurrent Aarlanderveen speelt zoals je hierboven kon lezen tegen het lastige DWO. Stompwijk zal in ieder geval ook met iets minder focus geen problemen op moeten leveren. We voorspellen dan ook ‘gewoon’ een overwinning voor de trotse koploper.
Poule tip: 2-0

Nicolaas Boys – SJC
Minimaal drie punten heeft Nicolaas Boys nog nodig, maar zelfs dan is het nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud. Thuis tegen het al gedegradeerde SJC moet er in elk geval gewonnen worden. In de uitwedstrijd kwam de ploeg van Mo Bougrine niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar dat gaat volgens ons niet nogmaals gebeuren. SJC is al dood en begraven, maar wist in de laatste competitiewedstrijd voor het eerst sinds zaterdag 3 december wel weer te winnen. Dit was overigens wel thuis tegen Kickers ’69, waar ook in 2022 voor het laatst tegen gewonnen werd. Voor de Nieuwveners telt niet anders dan de drie punten en wij verwachten dan ook een gebrand Nicolaas Boys.
Poule tip: 2-0

Woubrugge – NSV’46
NSV’46 is nagenoeg veilig maar een overwinning op Woubrugge zou aan alle twijfel een einde maken. Voor Woubrugge ook want men kan zich dan op zeker gaan richten op nacompetitie. De groen-witten vechten zaterdag dus voor hun laatste kans dit te ontlopen en zullen dus op en top gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. De mannen van Roland Leliveld zullen gewaarschuwd zijn want in Noorden leed men een zeer pijnlijke 1-3 nederlaag tegen de laagvlieger. Dit zal men recht willen zetten en dus niet alleen voor de eer maar ook zodat er sowieso geen vervelend staartje komt aan deze niet al te geslaagde campagne van de Noordenaren.
Poule tip: 1-2

LSVV 70 – Zevenhoven
Zevenhoven wacht een lastige uitwedstrijd bij LSVV 70, een ploeg die onlangs met 0-1 bij Nicolaas Boys wist te winnen. Zevenhoven is ondertussen al drie wedstrijden zonder overwinning, aangezien het tegen SJZ, NSV’46 en Teylingen niet verder kwam dan een puntendeling. Desondanks is men nog altijd in de race om de titel, maar in eigen hand heeft men het niet meer. Voor Zevenhoven telt maar één ding en dat is winnen, maar ook LSVV 70 heeft nog een aantal punten nodig om zich officieel veilig te spelen. Hopelijk loopt het voor de Zevenhovenaren beter af dan in de thuiswedstrijd toen het pas in de ultieme slotfase een gelijkspel veilig stelde. Wij denken dat er met hangen en wurgen drie punten bijgeschreven gaan worden.
Poule tip: 1-2

Altior – Soest SO
Altior zal naar alle waarschijnlijkheid degraderen naar de derde klasse maar niks is nog definitief. De p/d-plaatsen hoort nog steeds tot de mogelijkheden maar daarvoor zal men sowieso nog een aantal punten moeten gaan pakken. Te beginnen zondag thuis tegen middenmoter Soest. Uit werd er met 2-0 verloren maar in thuiswedstrijden stijgt de ploeg van Arjan van der Laan doorgaans boven zichzelf uit. Men zal de competitie waardig willen afsluiten en het trouwe publiek nog twee mooie potjes willen voorschotelen. De grootste kans hierop is komend weekend, en wij zetten dan ook in op een overwinning voor Altior.
Poule tip: 2-1

De wedstrijd van de week is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen LSVV 70 en Zevenhoven. Voor Zevenhoven een belangrijke wedstrijd om in de race om het kampioenschap te blijven.
Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT-CUP

Poule-indeling en speelschema 0172SPORT-CUP 2023; finaledag op zaterdag 26 augustus bij Nieuwkoop

Bekerfinale Nieuwkoop verplaatst naar woensdagavond!