Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 8

Van de redactie | Geen toeschouwers langs de lijn. Het zal weer even wennen worden voor iedereen. Gelukkig zijn er anno 2021 andere mogelijkheden het amateurvoetbal te volgen, zo viel te lezen in de laatste column van André van der Voort. Op TAVV (beker) en Sportief na, kwam er niemand in actie afgelopen weekend en staat men ongetwijfeld weer te trappelen. Er staan weer een aantal mooie wedstrijden op het programma. wat te denken van CVC Reeuwijk – TAVV? De twee meest scorende ploegen uit de derde klasse A die beide nadrukkelijk de aansluiting zoeken met de top-3. Dit is niet voor niets de ‘Jumbo wedstrijd van de week’.*

Nieuwkoop – FC Oegstgeest
Het verhaal is inmiddels bekend: Nieuwkoop heeft het moeilijk en dit is vooral te danken aan of eigenlijk het ontbreken van doelpunten. We willen positief blijven, maar als we naar het programma van dit weekend kijken vrezen we het ergste. FC Oegstgeest komt naar De Dulen en zij zijn nog ongeslagen en staan op verliespunten gelijk met koploper FC Oudewater. We hopen dat Manfred van den Bosch een goed strijdplan weet te smeden waarmee hij naast ons ook Oegstgeest weet te verrassen. Een doelpuntenmaker is echter niet met een weekje rust geboren…
Poule tip: 0-3 

CVC Reeuwijk – TAVV
De verdediging van TAVV staat weer als een huis. Dat kunnen we concluderen nadat het in de laatste drie wedstrijden geen enkel doelpunt tegen kreeg. En aangezien ze zelf eigenlijk altijd wel weten te scoren, is dat een lekkere gedachte voor de ploeg van Dennis Tijssen. In CVC Reeuwijk treft men echter een geduchte tegenstander. CVC heeft twee punten meer dan TAVV en ook nog een wedstrijd tegoed. Het verloor pas eenmaal en dat was bij Aarlanderveen.
Op papier lijken beide ploegen dan ook aan elkaar gewaagd. Toch denken we dat TAVV er met de drie punten vandoor gaat. Tijssen heeft de beschikking over een brede selectie en kan vrijwel elke wedstrijd in de slotfase nieuwe impulsen vanaf de bank brengen. Een luxeprobleem, waar menig trainer jaloers op zal zijn.
Poule tip: 1-2

Be Fair – Aarlanderveen
Be Fair heeft het dit seizoen nog niet heel erg makkelijk. Het won pas tweemaal en dat was ook nog eens tegen VVC en Gouda, wat dit seizoen de zwakkere broeders lijken te zijn. Be Fair lijkt zich er dan ook op te moeten focussen om weg te blijven van de onderste plaatsen en voor directe handhaving te moeten gaan. Daarmee lijkt het seizoen geslaagd te zijn in Waddinxveen.
Bij Aarlanderveen is er rust in de tent. Het staat met vijftien punten op een keurige derde plaats en daarmee doen zij keurig mee in de strijd om een periodetitel. Wel krijgt het af en toe wat gemakkelijk een doelpunt tegen, maar met het creatieve brein Thom Nouwens, de rappe buitenspeler Davey Grimmelius en goalgetters als Jorn Poelwijk, Killian Bouwhuis en Moussa Kalisse is het altijd in staat om te scoren en komen de punten vanzelf binnen. We rekenen op een relatief eenvoudige overwinning voor de ploeg van Sander van Dijk.
Poule tip: 1-3

Bodegraven – NSV’46
De rood-zwarte leeuwen kregen afgelopen weekend tijdens de inhaalronde een fikse tik te verwerken. Directe concurrent Sportief ging er met de punten vandoor, waardoor Bodegraven terug is in de gevarenzone. De nog altijd ongeslagen Noordenaren genoten van een weekendje rust en zijn na twee remises op rij wel weer eens toe aan een overwinning. Bijna exact een jaar geleden speelden beide teams voor het laatst tegen elkaar. In Noorden werd het een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Robert Swart. Bodegraven probeerde NSV’46 vast te zetten en het spel te maken, hiermee speelden ze de Noordenaren enorm in de kaart. In de omschakeling sloeg NSV’46 viermaal toe waar de uitslag gezien de kansen een heel stuk forser had kunnen zijn. Wanneer de thuisploeg ditmaal weer het initiatief pakt voorspellen wij dat Swarts mannen wederom gemakkelijk van Bodegraven zullen winnen.
Poule tip: 1-4 

Zevenhoven – Alphense Boys
Goed is het allemaal nog niet, maar Zevenhoven lijkt de weg naar boven te hebben ingezet. Zaterdag komt Alphense Boys op bezoek aan de Stationsweg in Zevenhoven en normaal gesproken kan men opnieuw drie punten aan het puntentotaal toevoegen. Alphense Boys is de rode lantaarndrager in de vierde klasse B, maar wist onlangs wel Rohda ’76 van drie punten af te houden. Vorig seizoen speelden Zevenhoven en Alphense Boys ook al tegen elkaar, toen werd het een monsterscore (0-7). Zoveel gaat het in onze ogen nu niet worden, maar topscorer Marco Pellegrom kan ongetwijfeld wel weer een aantal treffers aan zijn doelpuntentotaal toevoegen. Onderschatting van de tegenstander lijkt het grootste gevaar voor de ploeg van Chris Snatersen.
Poule tip: 5-0

Kamerik – Nicolaas Boys
Doordat de wedstrijd tegen Woerden werd uitgesteld vanwege meerdere coronagevallen bij de tegenstander, kwam Nicolaas Boys twee zaterdagen achter elkaar niet in actie. En dat terwijl de ploeg van Mo Bougrine er juist lekker in zat. Dat geldt bepaald niet voor de tegenstander van aanstaande zaterdag. Kamerik heeft na zeven wedstrijden pas drie punten te pakken. In speelronde 3 werd er alleen gewonnen van Bodegraven (3-0) en vooral in de laatste weken liep het tegen een aantal grote nederlagen aan. Voorafgaand aan dit seizoen werden ze al getipt als degradatiekandidaat en de kenners lijken het vooralsnog bij het rechte eind te hebben.
Toch mag Nicolaas Boys de tegenstander absoluut niet onderschatten. Over het algemeen is Kamerik een hardwerkende ploeg, die de tegenstander het spel laat maken en daarmee kunnen ze vergeleken worden met Linschoten. Een ploeg die het Nicolaas Boys lang lastig maakte. Toch denken we dat kwaliteit de doorslag geeft en denken we aan een ruime zege voor de Nieuwveners.
Poule tip: 1-4

VEP – Sportief
Een enorme opsteker. Zo kunnen we de overwinning van Sportief tijdens het vorige inhaalweekend op Bodegraven wel omschrijven. Door de 3-4 steeg de ploeg van Cor Stoof vier plaatsen en heeft het nu zicht op de middenmoot, hoe snel kan het verkeren… Dit weekend staar er met het Woerdense VEP andermaal geen hoogvlieger op het programma. De zebra’s wisten tot nu toe alleen de laatste wedstrijd tegen Kamerik te winnen, in de andere zes wedstrijden verloor men maar liefst vijfmaal en pakte het één puntje tegen Linschoten. Er liggen dus wederom kansen voor Sportief. De overwinning op Bodegraven smaakt immers naar meer. Het is wel te hopen dat de zaterdag geblesseerd geraakte en in topvorm verkerende Stijn Molenaar het duel haalt. Sportief is gewaarschuwd; De vorige ontmoeting in Woerdense Verlaat resulteerde immers in een nipte 1-2 overwinning voor de Woerdenaren… Dezelfde uitslag voorspellen wij nu ook, maar dan in het voordeel van the Green-White Army.
Poule tip: 1-2

Bloemendaal – Altior
Het verschil tussen beide clubs bedraagt ‘slechts’ drie punten. De Langeraarders staan op een mooie vijfde plaats, Bloemendaal moet het doen met de achtste positie. Zo dicht staat de middenmoot dus op elkaar. De ploeg van Arjan van der Laan kan uitstekende zakendoen wanneer men de uitwedstrijd weet te winnen, want dan slaat men een gat met de middenmoot en is de aansluiting bij de top-4 een feit. Makkelijk zal het echter niet worden. De withemden wonnen de laatste ontmoeting met 1-4 op bezoek in Langeraar en Altior had grote moeite met de snelle buitenspelers van de opponent. De Bloemendalers scoren ook dit seizoen weer gemakkelijker dan de oranjehemden maar krijgen ook bijna tweemaal zoveel doelpunten tegen. Wanneer men de boel achterin op orde heeft liggen er dus mogelijkheden voor Altior om de tweede driepunter op vreemde bodem te gaan bewerkstelligen.
Poule tip: 1-2

*Een derby is altijd de ‘Jumbo wedstrijd van de week’, wanneer er geen derby op het programma staat markeren we een andere wedstrijd als ‘Jumbo wedstrijd van de week’. We kijken wat het mooiste affiche is en houden hierbij natuurlijk ook rekening met de stand van de ranglijst. Vul nu hier je voorspellingen voor de poule in!

Archieffoto Kees Verhaar 

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Aanvallen en Verdedigen

0172SPORT, Amateurvoetbal, Coronavirus, afgelasting

Nicolaas Boys komt wederom niet in actie