Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 26

Van de redactie | De laatste speelronde. Het seizoen zit er op, de prijzen zijn bijna allemaal verdeeld, maar er valt ook nog wat te winnen. Vooral voor Zevenhoven, zij kunnen na het eerder mislopen van de tweede periode nu bij winst op Siveo én hulp van buurman Nicolaas Boys de derde periodetitel overnemen. Alle andere ploegen spelen om de eer, of om nog een plaatsje te stijgen en misschien zo een buurman nog een oog uit te steken. Wanneer we kijken naar onze Jumbo-Poule is het een stuk spannender! Jeroen Hendriks voert de lijst aan, op de voet gevolgd door een viertal anderen. Deze speelronde plus de vooraf ingevulde open vragen gaan de doorslag geven. Wie zal zich een jaar lang de 0172SPORT Meestervoorspeller mogen noemen en de voetbalreis winnen? Vul nu voor de laatste keer de poule in!

Be Fair – TAVV
Een duel om ‘des keizers baard’. Be Fair moet zich opmaken voor de nacompetitie om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen en daarin hopen ze vooral het goede gevoel te pakken te krijgen. TAVV heeft deze positieve flow al een tijdje te pakken en deze hopen ze juist vast te houden. Wellicht zal Dennis Tijssen een aantal spelers rust geven, aan de andere kant komen ze volgende week zaterdag pas voor het eerst in actie. Verder zal TAVV graag de ongeslagen status langer willen laten duren. Sinds speelronde twee is men al ongeslagen, echter heeft men teveel gelijk gespeeld waardoor het net tekort komt voor het kampioenschap. In de laatste speelronde gaan ze volgens ons nog eenmaal winnen.
Poule tip: 0-2

Alphia – Aarlanderveen
Alphia heeft aan een punt genoeg om kampioen te worden van de derde klasse A en Aarlanderveen is er alles aan gelegen om dat in deze Alphense derby te voorkomen. Het seizoen zit er weliswaar op voor de ploeg van Sander van Dijk, toch hoopt men het seizoen goed af te sluiten waardoor het ook nog eens in de top-5 eindigt. Bij Aarlanderveen wordt er tevens afscheid genomen van “Mister Aarlanderveen” Jorn Poelwijk. Poelwijk wil aankomend seizoen met zijn vrienden gaan voetballen, echter verwachten we hem wel met regelmaat aan de aftrap aangezien hij wel beschikbaar blijft voor het eerste elftal. Afgelopen zaterdag kreeg hij in z’n laatste thuiswedstrijd al een publiekswissel. Wellicht krijgt Poelwijk het nog eenmaal op zijn heupen en kan hij Alphia van de titel houden? In Oudewater hopen ze er in elk geval op. Toch denken wij dat het kampioenschap naar de Alphenaren gaat.
Poule tip: 1-1

VVSB – Nieuwkoop
Nieuwkoop sluit het seizoen af met een uitwedstrijd tegen VVSB, de ploeg uit Noordwijkerhout dat één treetje hoger staat. Het gat in punten is echter onoverbrugbaar en ook voor VVSB staat er niks meer op het spel. Nou ja, theoretisch zou men nog de derde periode kunnen overnemen maar daarvoor is men afhankelijk van zoveel factoren dat dit een utopie is. Beide ploegen treden zaterdag dus ook aan voor ‘des keizers baard’. Met dat in ogenschouw én het afscheid van Manfred van den Bosch denken wij dat Nieuwkoop op het seizoen eindigt met een driepunter!
Poule tip: 1-2

Zevenhoven – Siveo ’60
Beide ploegen kunnen in een onderlinge confrontatie het laatste nacompetitieticket pakken, maar zijn vooral afhankelijk van de uitslag bij Nicolaas Boys – Rohda ’76. Mocht de ploeg uit Bodegraven weten te winnen, dan gaat de periodetitel naar de blauwhemden en staan zowel Zevenhoven als Siveo met lege handen. Bij vrijwel ieder ander resultaat gaat Zevenhoven of Siveo de nacompetitie in, waarbij de Zegvelders de beste papieren hebben aangezien zij dan weer aan een gelijkspel genoeg hebben. Het kan nog wel zo zijn dat SCH ’44 de krachten spaart tegen NSV’46, dan heeft Rohda wellicht toch nog genoeg aan een gelijkspel of kan zelfs een nederlaag voldoende zijn… Voor Zevenhoven rest eigenlijk maar één taak en dat is winnen. Na afloop kan men dan de balans opmaken en weten ze of het seizoen met nog minimaal één wedstrijd wordt verlengd. Heel chauvinistisch gaan we voor een overwinning voor de thuisploeg en dat zou in elk geval een mooi einde zijn van het 5-jarig dienstverband van Chris Snatersen, die uiteraard hoopt op het toetje.
Poule tip: 2-1

SCH ’44 – NSV’46
De eer, dat is wat er voor NSV’46 nog op het spel staat. Na de mooie overwinning op Nicolaas Boys werd de zesde plaats van de Nieuwveners overgenomen en dit willen de Noordenaren uiteraard zo houden. Je wilt immers eindigen boven de buurman. Nicolaas Boys speelt zijn laatste potje tegen Rohda ’76, de lijstaanvoerder in de strijd om de derde periode… De andere buurman, Zevenhoven, is uit zicht. De geelhemden staan slechts drie punten en één treetje hoger, maar het verschil in doelsaldo lijkt onoverbrugbaar. NSV’46 speelt zijn laatste duel tegen SCH ’44 in Harmelen. De ploeg uit Harmelen heeft al een periodetitel op zak, want deze neemt men over van kampioen SC Woerden maar op eigen kracht kan het ook nog de derde periode veroveren. Dan moet er gewonnen worden van de Noordenaren en Rohda moet een misstap maken tegen Nicolaas Boys. Met al deze randzaken hoeft NSV’46 zich niet bezig te houden, zij moeten gewoon lekker gaan voetballen en proberen het seizoen positief te eindigen. Bijvoorbeeld door een punt of drie te pakken op de voormalig titelfavoriet. Wij denken aan een klein resultaat.
Poule tip: 1-1 

Nicolaas Boys – Rohda ’76
Een paar weken geleden speelde Rohda ’76 zich pas veilig en nu lijkt men zich zelfs te kunnen opmaken voor de nacompetitie om promotie. Er moet echter gewonnen worden door de ploeg van Arjen Linstra. Het altijd hard werkende Nicolaas Boys is alleen niet een tegenstander die zich zomaar gewonnen heeft. In Bodegraven wist men ook eenvoudig met 0-3 te winnen, dus Rohda zal zeker op zijn hoede zijn. En natuurlijk willen de Nieuwveners in de laatste thuiswedstrijd ook goed voor de dag komen en bij een eventuele overwinning kunnen ze zelfs nog een plekje stijgen, aangezien concurrent NSV’46 in SCH ’44 een meer dan lastige tegenstander treft. Waar Rohda Zevenhoven van de tweede periode hield, denken wij dat ze ditmaal zelf van de periode worden gehouden en op basis van onze eerdere voorspelling kan juist Zevenhoven ditmaal de gelukkige zijn…
Poule tip: 1-1

Linschoten – Sportief
Het laatste duel van het seizoen betekend ook het laatste duel van Sportief als vierdeklasser. En het is ook het laatste duel onder leiding van trainer Cor Stoof, die de ploeg na vijf trouwe dienstjaren gaat verlaten. Voor dit duel gaat men op bezoek bij Linschoten, de ploeg die op de tiende plaats staat en daarmee degradatie ontlopen heeft. Voor beide staat er helemaal niks meer op het spel dus. Op eigen veld verloor Sportief met ruime cijfers, 2-5. Dit zal men recht willen zetten en daarmee ook met opgeheven hoofd de 4e klas verlaten. Daarnaast aast Stijn Molenaar nog op de topscorerstitel. Hopelijk posteert Stoof hem voor dit laatste duel weer in de punt in plaats van een rol als aanvallende middenvelder. Voor Sportief, Molenaar én Stoof hopen we op een mooi einde. We vullen dan ook een tweetje in.
Poule tip: 2-3

Altior – HBC
Altior speelt zijn laatste potje van dit seizoen tegen HBC. De ploeg uit Heemsteede is al lang en breed kampioen en verloor slechts één van de eerder gespeelde 23 speelronden. KDO was twee weken geleden met 1-0 te sterk, maar de druk was er al wel af voor de kampioen. In de heenwedstrijd verloor Altior kansloos en werden de oranjehemden weggespeeld. Staat er nog iets op het spel voor de Langeraarders? Momenteel staat men op een zeer verdienstelijke vijfde plaats, maar stijgen kan niet meer. Zakken wel… Zowel Foreholte als DIOS azen ook op de vijfde stek. De ploeg uit Voorhout is al klaar en heeft een beter doelsaldo, verliest Altior wippen zij er dus overheen. Ook DIOS kan Altior nog naar beneden duwen, zij spelen immers tegen ESTO. Bij winst op de kampioen is men verzekerd van de vijfde plaats, een puntje levert vermoedelijk de zesde stek op, bij verlies kukelt men naar de zevende positie. Hoe dan ook, de ploeg van Arjan van der Laan kan terugkijken op een mooi seizoen waarin het zich al vroegtijdig veilig gespeeld had. Een knappe prestatie.
Poule tip: 1-2

Archieffoto Kees Verhaar 

Triathlon Nieuwkoop zoekt dringend vrijwilligers!

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Vrijwilligerswerk