Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 20

Van de redactie | Er zijn wat verschuivingen geweest in de top van ons poule-klassement en dit zal ongetwijfeld deze week ook weer gaan gebeuren. Er staan maar liefst twee derby’s op het programma, dus ook twee wedstrijden waar dubbele punten te verdienen vallen. De eerste is Nieuwkoop – Aarlanderveen, een pot waar vooral voor de bezoekers de belangen groot zijn. In de thuiswedstrijd wisten zij te winnen, maar waren “de platvissen” zeker de tweede helft de ploeg die de punten verdiende. Vier kilometer verderop zien we “The battle of Noorden”, oftewel NSV’46 – Sportief. Ook hier zijn de belangen voor de bezoekers het grootst, daar zij vechten voor lijfsbehoud. Verder reist TAVV af naar koploper FC Oudewater, gaat Zevenhoven op bezoek bij het tegenvallende SCH’44 in Harmelen en mag Nicolaas Boys zich niet verslikken in degradatiekandidaat Bodegraven. Heerlijke potjes dus! En dan speelt Altior ook nog eens thuis op zondag… Veel plezier allemaal!

Nieuwkoop – Aarlanderveen
Aarlanderveen komt waarschijnlijk op het juiste moment voor Nieuwkoop, want na een geweldige reeks na de winterstop heeft het de laatste drie wedstrijden verloren. Hierdoor lijkt het seizoen voor Nieuwkoop erop te zitten, want met een achterstand van acht punten op nummer zeven FC Oegstgeest lijkt het niet meer reëel om nog een plaats op de ranglijst te stijgen. Wellicht heeft het nog wel een paar punten nodig om zich definitief veilig te spelen, maar dat moet geen probleem zijn. Een derby tegen Aarlanderveen is natuurlijk een wedstrijd op zich en daar kunnen spelers zich over het algemeen goed voor opladen en dat is precies wat ze nodig hebben. Waar Nieuwkoop vrijuit kan voetballen, moet Aarlanderveen juist aan de bak. Het moet eigenlijk winnen om zicht te behouden op een plaats in de nacompetitie, iets wat de ploeg van Sander van Dijk graag wil bereiken. Wij denken in ieder geval dat Aarlanderveen er met de drie punten vandoor gaat, maar wellicht wordt de druk ‘De Trots van de Polder’ teveel…
Poule tip: 1-2

FC Oudewater – TAVV
Sinds speelronde twee is TAVV ongeslagen en ook koploper FC Oudewater heeft nog maar één nederlaag geleden. Op voorhand beloofd dit dan ook een mooi potje te worden. FC Oudewater heeft acht punten voorsprong op Alphia en mag nog een aantal misstappen begaan. Voor TAVV is het seizoen al geslaagd met het behalen van de periodetitel, alleen hoopt men waarschijnlijk nog “the best of the rest” te worden. We verwachten een open wedstrijd in Oudewater tussen twee voetballende ploegen. Hopelijk zijn de frustratie bij TAVV weggespoeld na de kater van afgelopen zaterdag tegen CVC Reeuwijk. Niet specifiek door het puntverlies, maar wel door de incidenten binnen en buiten de lijnen… Wij gaan bij deze topper voor een doelpuntrijk gelijkspel!
Poule tip: 2-2

NSV’46 – Sportief
Een derby is altijd een wedstrijd op zich natuurlijk, maar de thuisploeg zal toch de favoriet zijn tijdens “The battle of Noorden”. Het is kwalitatief beter dan Sportief. Dit werd duidelijk tijdens de heenwedstrijd. Toen zegevierden “de Koeten” enigszins eenvoudig met 0-2. NSV’46 heeft nog één kans nog iets van het seizoen te maken en dat is de derde periode, het programma is alleen niet heel gemakkelijk. Sportief vecht tegen directe degradatie en dit zou er wel eens voor kunnen gaan zorgen dat er andere krachten loskomen als tijdens het eerste duel. Men speelt immers nu met het mes op de keel en om er nog maar een cliché tegenaan te gooien: het is al een tijdje vijf voor twaalf in Woerdense Verlaat. Want hoewel het “The battle of Noorden” betreft ziet de Green-White Army zich toch écht als ploeg uit het Woerdense Verlaat, hoewel het sportpark toch echt in Noorden ligt… Wel moet men het zaterdag gaan doen zonder sluitpost Nick Stark en dit kan wel eens de doorslag gaan geven vrezen wij. NSV’46 kende in de aanloop naar de derby een prima generale tegen Alphense Boys en werkte alvast aan het doelsaldo. Sportief speelde gelijk tegen VEP, wat ondanks de ongewijzigde stand op de ranglijst wel een mentale oppepper gaf gezien de eerdere grote nederlaag in Woerden. Gaat kwaliteit zegevieren of wilskracht? Wij gaan voor het eerste…
Poule tip: 3-1

SCH ’44 – Zevenhoven
Net op het moment dat SCH ’44 weer over de gewenste vorm leek te beschikken liep het op bezoek bij Linschoten tegen twee dure verliespunten aan. Hierdoor is Zevenhoven de ploeg uit Harmelen weer gepasseerd op de ranglijst, overigens wel met een wedstrijd meer. Na drie gelijke spelen op rij wist Zevenhoven tegen Kamerik weer eens met ruime cijfers te winnen en zodoende blijft het ongeslagen na de winterstop. Maar kan men op bezoek bij de vooraf gedoodverfde titelkandidaat deze ongeslagen status behouden? Wij denken dat het erg moeilijk wordt en gaan voor een overwinning voor de thuisploeg, ondanks dat SCH ’44 in Zevenhoven nog met 4-1 van het veld werd geveegd. 
Poule tip: 2-1

Nicolaas Boys – Bodegraven
Nicolaas Boys trof het niet met de laatste twee tegenstanders. Ondanks de nederlagen tegen SCH ’44 en Woerden verkocht men de huid duur. En dat kan ze toch het nodige vertrouwen hebben gegeven met de wedstrijd tegen laagvlieger Bodegraven voor de boeg. Bodegraven leek na de winterstop een aantal belangrijke punten te pakken omtrent lijfsbehoud, maar in de laatste weken krijgt het de ene na de andere nederlaag om de oren. Bodegraven lijkt zich net als Kamerik en Alphense Boys te moeten opmaken voor een treetje lager, of kan men in Nieuwveen de laatste strohalm grijpen? Wij denken van niet en voorspelling een ruime overwinning voor de thuisploeg.
Poule tip: 3-0

Altior – EMM’21
De eerste wedstrijd na de coronastop stond deze wedstrijd ook op het programma. In Roelofarendsveen was het onder zeer gure weersomstandigheden een zeer spannende pot waarin Altior uiteindelijk verdiend de overwinning pakte. Het kwam op een 0-2 voorsprong en diep in blessuretijd deed EMM’21 nog iets terug. Beide ploegen spelen doorgaans verzorgd voetbal en zullen elkaar dan ook op die manier gaan bestrijden. De Langeraarders zijn sinds het duel in Roelofarensveen, waar het als nummer negen naartoe ging, opgeklommen en staan op een keurige (gedeelde) vijfde plaats. Bij de fusieclub gaat het na het bezoek van Altior in februari bergafwaarts. Toen stond men vierde, inmiddels staat men achtste. Wel wisten zij DONK met 0-1 te verslaan, waar de Gouwenaren afgelopen weekend Altior nog met 3-2 de baas was. Toch vermoeden we dat Altior meer voetballend vermogen heeft en thuis wederom een overwinning zal boeken.
Poule tip: 3-1

Archieffoto Ed Nagtegaal (fragment uit de wedstrijd tussen Aarlanderveen en Nieuwkoop eerder dit seizoen)

Netwerk voor voet- en enkelklachten

0172SPORT, NSV46-Sportief, Stefan van Tol, Tosca Wens

Voorbeschouwen met Stefan van Tol en Tosca Wens op NSV’46-Sportief