Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 17

Van de redactie | Na regen komt zonneschijn en dat is dit weekend vermoedelijk niet anders. De voorspellingen zijn goed, nu maar hopen dat de velden ook op tijd hersteld zijn van de regenbuien die ons momenteel teisteren. Er staan immers weer mooie potjes op het programma. De meest in het oog springende is de derby en ‘Jumbo wedstrijd van de week’ Nieuwkoop – TAVV natuurlijk. Maar ook Sportief gaat op bezoek bij een naaste buur; Siveo ’60. Voor beide potjes voorspellen wij een puntendeling. En wat doen “onze” de andere ploegen? Onze glazen bol liet in ieder geval zien dat niemand na afloop treurig zijn verdriet zit te verdrinken… We gaan het zien!

Nieuwkoop – TAVV
Twee ploegen in vorm die elkaar treffen en dan is het ook nog een onvervalste derby. Uiteraard is dit de ‘Jumbo wedstrijd van de week’. In de vooruitblik met Rick Pouw en Sebastiaan van der Voorn werd al duidelijk dat ze vooral goed voor ogen hebben waar de kracht ligt van de opponent. Maar waar liggen de zwaktes? Dát is aan Manfred van den Bosch en collega Dennis Tijssen om die bloot te leggen. Beide kunnen leunen op een defensie dat niet veel weggeeft, we zijn daarom geneigd te zeggen dat de kwaliteit voorin de doorslag gaat geven. Als we de poppetjes naast elkaar zetten denken wij dat TAVV over de sterkste aanvallers beschikt en er ook meer creativiteit in de ploeg zit. Maar Nieuwkoop heeft alles en iedereen de laatste weken al vaker verrast én spelen thuis. Zullen zij ook de Ter Aarders gaan verrassen en de ongeslagen reeks voortzetten? Wij vullen in ieder geval voor de zekerheid maar een gelijkspelletje in…
Poule tip: 1-1

Aarlanderveen – Sporting Leiden
Na een knappe 0-2 zege op CVC Reeuwijk blijft Aarlanderveen volop in de race om de prijzen. Zeker omdat men weet dat Nieuwkoop en TAVV het dit weekend tegen elkaar opnemen, en Alphia – de nummer drie van de ranglijst – bezoek krijgt van koploper FC Oudewater. Bij een overwinning verstevigt ‘De Trots van de Polder’ dus de huidige vierde positie.
Sporting Leiden staat momenteel op de veilige tiende plaats, nadat het afgelopen weekend met 2-0 te sterk was voor VVSB. Het gat met Gouda is ook gegroeid tot vijf punten en daarmee heeft men zichzelf enigszins lucht verschaft in de strijd tegen degradatie.
Eerder dit seizoen werd het in Leiden 0-3 voor Aarlanderveen. Wij denken dat het qua score wel eens een herhaling van die editie kan worden.
Poule tip: 3-0

Siveo ’60 – Sportief
Deze derby is altijd een interessante, maar ditmaal zijn de belangen helemaal groot. Sportief wil de ingezette koers naar boven graag voortzetten en de veilige plek op de ranglijst versterken, waar er voor de thuisploeg misschien wel een top-3 klassering gloort. Dit wordt ongetwijfeld een pot waar de vonken vanaf vliegen, want beide ploegen schuwen het fysieke gedeelte niet, sterker nog; daar ligt voor beide de kracht. Wie zal het spel gaan maken en wie kan er dus gaan loeren, iets dat voor zowel de ploeg van Koos van Zoest als Cor Stoof het befaamde recept is? Vermoedelijk wordt het een rommelig potje waarin er verbeten duels uitgevochten gaan worden en vooral op de middenvelders het druk gaan krijgen. Gezien het feit dat concurrenten Linschoten en Rohda een hele zware pot op het programma hebben, loopt Sportief met een gelijkspel waarschijnlijk al uit op de concurrentie. En dat is ook precies wat we voorspellen…
Poule tip: 1-1 

Kamerik – NSV’46
De Noordenaren staan aan de vooravond van een alles of niks Paas-programma. Tijdens het paasweekend ontvangt men namelijk koploper SC Woerden en gaat het twee dagen later op bezoek bij runner-up Zevenhoven. Dan kan het haast niet lekkerder dan deze week eerst nog even een laagvlieger. Zeker na de desastreuze nederlaag van afgelopen weekend op eigen veld tegen Siveo. Kamerik wist tot speelronde zestien pas tweemaal een winstpartij te beoken. Tegen het toen gehavende Sportief en degradatiekandidaat Bodegraven. Wél lijkt het erop of dat Yoni Sahertian zijn tactiek wat heeft aangepast. Kamerik krijgt de laatste weken beduidend minder tegengoals, maakte het Nicolaas Boys lastig en hield VEP op een gelijkspel. Desondanks moet de ploeg van Robert Swart van de blauw-witten winnen. Op het ongetwijfeld drassige veld zal het qua te leveren arbeid moeten meegaan met de thuisploeg dan zal kwaliteit de doorslag gaan geven. Wij verwachten in ieder geval een goede generale en dus ook een ruime zege.
Poule tip: 1-4

Zevenhoven – Rohda ’76
Zevenhoven staat op pole position om de tweede periode te bemachtigen en daarvoor is de opdracht duidelijk: winnen. Bij ieder ander resultaat zal het felbegeerde nacompetitieticket hoogstwaarschijnlijk naar Woerden gaan, aangezien zij hekkensluiter Alphense Boys op bezoek krijgen en de drie punten hoogstwaarschijnlijk wel in eigen huis houden.
Op papier moet Rohda ’76 verslagen kunnen worden door de Zevenhovenaren. De Bodegravers staan momenteel onder de degradatiestreep, desondanks is het een lastig te nemen horde. Afgelopen weekend maakten ze het SCH ’44 lastig en die week ervoor werd Siveo ’60 met 0-3 verslagen.
Zevenhoven is echter de ploeg in vorm en wist al zijn wedstrijden na de winterstop te winnen. Echter komt er nu druk bij kijken. Zijn zij in staat om rond de klok van half 5 een klein feestje te laten losbarsten aan de Stationsweg in Zevenhoven? Wij denken van wel.
Poule tip: 2-0

Linschoten – Nicolaas Boys
Bij Nicolaas Boys was de opluchting groot dat er eindelijk weer eens gewonnen werd en men hoopt in de uitwedstrijd tegen Linschoten door te pakken. Thuis werd er een nipte overwinning geboekt, nadat men lang tegen een 0-1 achterstand aankeek. Tegen Linschoten speel je traditioneel een lastige wedstrijd en daar kunnen de Nieuwveners voor aankomend weekend ook weer vanuit gaan. Linschoten heeft de punten hard nodig en is momenteel op doelsaldo veilig. Het zal zijn huid dan ook duur verkopen, iets wat men afgelopen weekend ook weer deed tegen Zwammerdam. Toch waren De Dammers uiteindelijk met 4-2 te sterk.
Bij Nicolaas Boys is de groep weer nagenoeg compleet. We voorspellen een nipte overwinning voor de ploeg van Mo Bougrine. Gemakkelijk gaat het echter zeker niet worden.
Poule tip: 1-2

Foreholte – Altior
Een gedeelde derde plaats is wat de geweldige opmars van Altior opgeleverd heeft. De laatste vier wedstrijden stond men aan de goede kant van de score, en sinds de competitie hervatting werd er zelfs nog niet verloren. Vooral de laatste wedstrijd was indrukwekkend. Arjan van der Laan heeft eindelijk wat te kiezen en dit betaalt zich uit. Zijn ploeg is gretiger dan ooit en kwalitatief sterker dan bij de start van het seizoen. Naast Ed van der Weijden springt ook Tim Heikoop in het oog. De laatste twee wedstrijden was hij goed voor vijf doelpunten. Daarbij viel wel op dat hij zijn doelpunten vooral als spits maakte, waar hij startte op het middenveld. De tegenstander uit Voorhout is een stuk wisselvalliger en vinden we terug op de achtste stek. In de thuiswedstrijd boekte Altior een nipte overwinning en was keeper Jeroen Sassen de uitblinker, dat zegt genoeg. Voor de rust kwam Altior op een 2-0 voorsprong, maar moest in het tweede bedrijf ver terug en hield Foreholte met de grootst mogelijke moeite van zich af. Foreholte is normaliter geen niemendalletje dat even snel opzijgeschoven wordt dus. Toch gaat de huidige vorm en de flow waarin de Langeraarders zitten de doorslag geven en vullen wij ‘gewoon’ en tweetje in…
Poule tip: 1-3

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Nieuwkoop – TAVV, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing die we hadden met Rick Pouw en Sebastiaan van der Voorn, en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archief Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd TAVV – Nieuwkoop eerder dit seizoen)

Voorbeschouwen met Rick Pouw en Sebastiaan van der Voorn op Nieuwkoop – TAVV

Knieproblemen? Sportfysiotherapie!